June 09, 2011

unfollow

tadi sebelum lunch kira2 dlm kul 130 mcm tula sha perasan follower sha dah cecah 398 (tinggal lagi 2 je nak smp 400) tapi bila tengok sekarang terkejut sat cos tetiba follower kurang sorang yakni 397...

huhuhu...sapala yg dah tak sudi nak follow blog sha ni...hmm woteva...tak kisahla...itu hak mereka...kita tak leh paksa2 mereka polo kita...

actually sebelum ni sha ada baca byk entries dr blogger lani such as rina pasal polo unpolo ni... sha tak tau kenapa orang tu nak unfollow sesuatu blog...dia rugi ke if follow then bila unfollow dia untung balik?...hmm wonder...if mcm tu sha pun nak unpolo byk2 la nak tengok brp byk untung/kebaikan yang sha akan dapat, bleh?

bagi sha pihak yg unpolo ni hanya bersikap childish je...mcm zaman dolu2 kita slalu ckp 'hang tak cakap dgn aku, aku tak mo kawan dgn hg'...hahaha...be profesionalla...setahu sha kebanyakkan blogger adalah terpelajar if not sudah semestinya mereka tak pandai berblogging, betul tak?....so as an education person mmg nampak tak matang langsung dgn isu unpolo ni...

yang paling kelakar sanggup plak mereka masuk blog kita then cari icon follow pastu bersusah payah plak nak unpolo...aduss nak tulis pun dah letih...bayangkan orang yg sanggup bertindak mcm tu...tak buang masa ke?...uhhh

nak kata merajuk cos sha tak polo balik macam tu?...tapi sha akan pastikan sha polo balik setiap jejak blogger yg ditinggalkan di komen sha & sha gak ada buat entry minta informkan sha if sha tak polo mereka sebab sha sedar sebagai manusia mungkin sha terlepas pandang tapi sha tak pernah berniat tak polo blog anda cos sha mmg tak rugi if polo malah sha untung dapat ramai lagi kawan blogger..

hmm takpela...maybe mereka tak berkenaan dgn blog sha ni....sha sedar blog sha ni tak cantik, tak advance, tak canggih, tak tu, tak ni, macam blog lain but m still proud of my blog cos disinila terdapatnya segala kenangan sha, ilmu sha, sahabat, keluarga & readers sha....

takkan sha nak paksa setiap readers yang singgah ke blog sha utk polo sha kan....tak syok la macam tu...ikut suka depala kan nak polo atau tak...cuma bila masuk bab unpolo ja menjadikan ianya tak masuk dek akal plak....

woteva...bagi sha tak kisahlah seseorang blogger tu polo balik sha ke or not but once i entered their blog its a MUST for me to polo them to show my support...cos melalui cara tu sha dapat banyak ilmu, menambahkan lagi kenalan & feel berbuat baik plak...yela kan...berkawan tu tak baik ke?...tak dapat pahala ke?...samala gak bila kita polo blog tu kiranya kita berkawan dgn mereka la & mengumpul pahala (jika tujuan berkawan tu utk kebaikan ok)...so lagi banyak kawan kita, lagi banyak pahala, right....

well....slama sha berblogging tak penahnya sha unpolo blog sesape even sha tau bukan smua blog yg sha polo telah mengpolo sha...biarla sha jadi salah sorang follower mereka....tak luak mana pun eh....malah sha akan happy bila mereka juga happy follower mereka hanya bertambah tapi bukan berkurang....

bagi yang telah unpolo sha...sha tak salahkan anda...sha tau itu adalah hak anda....well its all in d game... ;) cheer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...