June 22, 2011

Penjelasan mengenai entri LAKI vs POMPUAN

sejak sha post entri ni semalam ada plak yang syak sha ni laki ke pompuan...hahaha

utk makluman anda sha yakni tuanpunya blog ini adalah gal@pompuan ok...sebenarnya entri ni sha dapat email dari seorang sahabat...bila baca rasa ada gak yang betulnya utk bab pompuan sajork ye...yg lakinye sha tak pastilah plak tapi rasanya kena tambah bahagian MEROKOK SELEPAS MAKAN baru betul kot...tapi yg pompuannya sha mengaku hampir separuhnya betul

kami pompuan tak suka bersesak-sesak time pilih makan...pastu kena gak tengok pinggan tu bersih ke tak...takkan nak makan dgn pinggan yang kotor plak kan (ini tandanya pompuan adalah pembersih)...nak ceduk nasi pun kena agak2 gak takut terbazir...kami pompuan lebih suka berhenti makan sebelum kenyang...lauk pun kena godek2 dulu...nak rasa gak semua lauk....nak taste yang mana sedap kang bleh minta resepi nak blik cuba kat umah plak...

kami suka selit duit di bahagian kad takut terbelanja plak...kami pompuan ni kan jimat cermat...kalau letak duit kat tempat yang senang nampak cepatla plak jari kita nak amik utk dibelanja...betul tak?...eleh laki apa tau pasal tips saving ni...


kena tinjau2 dulu tempat duduk...tak sukala duduk berhimpit....tak selesa plak nak menikmati makanan tu...pastu bila nak duduk kena gak belek2 kusi tu takut baju kotor plak...kami pompuan kan pakai baju color terang kang kotor nampak plak...takkan nak nampak comot gi keja tak bestla...laki kebanyakkannya pakai seluar color gelap so bila kotor taklah nampak sangat...

lepas/sambil makan kenala lap2 tepi2 mulut takut tertinggal sisa2 minyak ke, makanan ke....takde classla borak dengan sisa2 minyak kat tepi mulut...nampak sangat kekotorannya disitu....eh laki pun mesti tegur kan if ternampak sisa2 makanan kat mulut pompuan tu?

sudu & garpu tu kena lap2 barula diyakini bersih cos kdg2 depa basuh tak bersih masih ada sisa2 makanan...tak lalu la plak nak makan bla dah nampak sisa2 makanan ni kan...uwekk...sudu & garpu kena letak kemas2 tepi pinggan itula adab makan yang betul....takkan nak berselerak kot...lagipun kami yang pompuan ni lebih arif bab kebersihan makanan & peralatan makan ni sebab kami yang lebih banyak bergelumang kat situ...laki yang depa tau, pompuan bertungkus lumus masak, hidang, kemas & laki makan je pastu merokok ke, tengok tv ke, baca paper ke tapi yg pompuan plak pas makan kena plak fikir nak basuh la, nak kemasla...sebab tu pompuan lebih cerewet bab ni sebab mereka mahukan yang terbaik utk keluarga mereka...

beg make up adalah WAJIB ok....takkan nak amik wuduk tak basuh muka bersih2....pastu pas solat kenalah at least sapu bedak tak nak bagi nampak pucat...barulah yakin nak bekerja if not kang orang ingat kita sakit plak kan...kalau pompuan pucat laki gak yang suka kutuk betul tak?

(entri tidak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang mati kerana ini adalah kisah benar...ngeh ngeh ngeh) - no heart feeling ok...peace
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...