June 21, 2011

AWAS warga penang!!!

korang tau tak penang sekarang dah ada zon kapit roda...pada yang tak tau lagi tu meh sha nak habaq...sudah berbulan penang impliment zon kapit roda ni...kereta ke lori ke yang diparkir di tempat larangan memarkir automatiknya akan diapit rodanya sehingga ownernya membayar saman...sebenarnya sha tak penah lagi tengok pihak berkuasa mengapit roda kenderaan ni tup tup semalam masa balik keja sha tengok ramai sgt plak depan komtar ni...ingatkan ada tunjuk perasaan, mogok, ragut tapi rupanya PBT tengah mengapit roda kereta yang diparkir di zon kapit roda....1st time ok tengok menda tu...patutla ramai yg usha rupanya depa pun baru ja tengok cara2 mengapit roda ni...kesian tul pemilik kereta iteww...tapi nak buat cemana...rules is rules ok...

dolu2 sambil lewa je kite nak park mana pun....mana ada istilah saman ke kapit roda ke tunda ke....tapi lani kena ikut peraturan ok....parking mesin operate 24 hours...no more waktu pejabat ke cuti umum....24 hours...park kul 12 tengah malam tak masuk syiling dalam mesin tatap disaman...setiap lampu isyarat & highway ada cctv....bukan jalan2 je malah setiap hotspots di penang telah dipasang cctv....korang2 yang nak buat bukan2 tu awas ya....anda sentiasa diawasi...ngeh ngeh ngeh...

saja2 langgar lampu isyarat...ah...tunggula...aik tak payah tunggu time korang drive lepas 5 saat langgar lampu isyarat tengok je cermin pandang belakang guarantee hero segak lagi bergaya mengekori anda dengan motorbike canggih untuk disaman...ini cita betul ok...tak caya cuba korang buat tengok betul ke tak....ada berani?

selama 1,2,3,4,5...5 tahun sha bawa keta tak penah langsung sha kena saman....but lani dah 4 kali sha dapat surat cinta saman cos park ditempat larangan...sebelum ni tempat tu ok je nak park2 segala...berderet-deret keta merc, volks, bmw tumpang park...maklumla free katakan....tapi sikalang keta kodok pun tak dapat nak dilihat dipark disana ini semua kerana iteww saman....1st & 2nd time kena saman sha bayar je on time lagi2 time tu kan tgh ada diskaun so minta tolong bodyguard cm bayorkan....but lani 2 saman masih terperam elok dlm drawer dashboard biar sampai jadi pekasam....jangan plak korang pandai2 report t sha geget baru tau...actually sha tgh tunggu ada diskaun lagi nak bayor...bleh?..

so dengan ini sha nak beri peringatanla kepada semua warga penang sekalian & juga kepada pelancong, pengunjung penang....anda dinasihatkan mengikut setiap arahan lalulintas & undang2 di penang untuk mengelakkan diri anda atau family anda atau kenderaan anda disaman...kalau banyak duit takpela nak kena saman berapa kali pun still maintain senyum kambing tapi kalau gaji tak sampai 1500 tu berwaspadala anda....ni yang nak sangat basic 1500 ni...bilala nak impliment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...