December 30, 2010

Amzar's 1st day 1st time to kindy

 steady

Finally sampai gak hasrat sha melihat amzar ke kindy...satu penantian yg syok...well baru hr ni sha dan nak update maklumla sha kan dah 3 hari demam selsema yg menyebabkan diriku xde mood langsung nak mengupdate sgala....even skang pun masih xde mood tapi terpaksa gak update takut t bersawang blik pics sha dlm camera tu nanti....k kita ikuti kronologi membawa amzar ke kindy ye


27 Disember 2010 - Budak tecik ni malas plak nak bangun even semalam dah tido kul 9pm....nangis2 plak nak mandi segala...paling lawak bila budak buchuk ni merajuk sambil tunjuk dhudhu tak nak mandi...sambil nangis2 amzar cakap tak nak gi sekolah...nak tidoo....hahaha...oh ingat maknye nak biarkan ke amzar oi...jgn harap....cepat2 sha tuangkan air suam dr shower....terus tersedar budak tu...then berlakula sesi pujuk memujuk...konon2 minta amzar temankan sha gi market la kedai la....last2 mandi done.


bila nak pakai baju satu hel plak...kenal plak amzar dgn baju kindy die...siap cakap x nak pakai baju sekolah...aduhhh sabo2...kene pk trick len plak la..k helah kali ni plak konon baju len basah yg ade pun baju kindy je pakai je la sayang oi....dlm mamai2 pakai juga...pastu bile tgk kasut sekolah & beg segala terus excited amzar...alhamdulillah...dah x yah nak pujuk2 dah

amboi

rupanya sangka sha mendung sampai ke petang hujan plak....susah sgt nak blik tinggalkan amzar...bile die ghalek skit trus sha n mak kalut nak kuar xp bile dgr teriak amzar mak plak tak sampai ati terus lari dptkan cucu kesayangannya...dekat 3 kali gak jadi mcm ni...mcm mn nak blik if jadi mcm ni je.....adusss...
last2 sha tekadkan gak usaha & trus bla even dengar suara amzar sipi2...


terus menuju ke jetty pekena ghee tosai & masala tea at anandha bhavan...burpp alhamdulillah...apala amzar tgh makan skrg ni ye...if amzar x gi kindy for sure akan tambah kuota sorang makan dgn kami skrg...sibuk je mulut tecik ni minta kite buat itu ini...rindu plak...well life must go on.

pas settlekan segala kerja berkejar ke kindy amzar...tgk amzar behave je bile kiteorg sampai....trus becok mulut citekan ape yg die buat dgn frens & teachers die....then cakap sok die nak gi sek gi....alhamdulillah....blik je trus my bb ngadu lapo...laaa keshian....terus bancuhkan susu sementara tunggu mak masak...& apelagi landing trus la sha anak branak....makan ntah ke mana...



28 Disember 2010 - Awal2 gi amzar dah stat meragam x nak ke sekolah...uhh jenuh gak nak pujuk amzar utk mandi & siap segala....pastu cari helah gi konon minta amzar teman nak bli sarapan....sampai je kindy terus amzar tanye 'mak cakap nak bli breakfast tapi pasepa bawa amzar mai sekolah?'....bluppp....nak tak nak bile sha trun terpaksa gak amzar turun...& bermulala episod kuar masuk balik...bile amzar ralit dgn piano pesan kat mak soh kuar dulu then sha nyusul...alhamdulillah berjaya gak kami kuar & blah....kali ni pesan kat teacher soh teacher yg anta blik if not bile gi amzar nak biase dgn teacher yg akan amik die t.....hidung & tekak sha rase gatal2 plak...apaka ini tanda2...adusss janganla...sok dah stat keje...konon air akan ditutup tapi sampai ke mlm on je....jenuh tahan air bertimba-timba...pepepun syukur...bleh gi beristinjak dgn air

 muka monyok depan kindy
29 Disember 2010 - wuaaaa dah demam selsema...lenguhnye badan...malas tul nak bangun tapi terpaksa bangun gak utk siapkan amzar....as usual amzar akan meragam ala2 manja tak nak gi sek....terpaksala menggunakan skill yg termampu utk memujuk cik abang sorang ni....paling sadis bile si buchuk ni main cilok chak dgn mak cos x nak gi kindy dgn kete teacher die...aduss sha yg tgk dr atas mmg dah tak tahan terus zasss sarung jubah & tudung turun bawah nampak amzar duduk kat tangga...apelagi dgn menggunakan tenaga 4 kerat sha yg tak brape trus mengambil tindakan drastik mengusung si debab ni masuk kete secara paksa...mmg ganas nak mamp tapi no choice....hav to...takkan nak biar die tak bersekolah plak...laaa lama2 t biasela tu...mak sha yg tak tahan dengar amzar teriak trus lari blik umah sambil nangis...laaa sadis lak plak ek...xpe2 utk kebaikan smue gak...but x sampai ati plak trus call teacher die ckp dgn amzar...berlakula sesi pujuk memujuk konon minta amzar gi kindy dulu t sha datang....bykla plak bohong sunat sha



pas amzar gi kindy sha bersiap plak gi klinik BL...sampai je klinik doc check2 soh sha amik mc je...laaa...br sha nak menunjukkan semangat 1malaysia tup2 kene mc plak....(ape kaitan semangat 1malaysia n mc ye...woteva)....yg pasti pas blik klinik mmg sha landing 24 jam...amzar blik pun tak sedar2....bangun makan nasi + sup ayam kg trus landing blik...apala nak jadi sha oi....sib ade mak...laa air yg dijangka akan off semalam rupanya dioff hari ni...ni keje PBA ke Mgt?...smp ke mlm la kering...sib ade gi air yg ditahan semalam.....alhamdulillah
30 Disember 2010 - dengan kemalasan tahap max telah menggagahkan diri utk bangun n siapkan amzar & diri seniri..alhamdulillah air dah ade...sempat gune 2 baldi je semalam....well malas2 pun nak keje wei...dlm pala hotak dah plan nak apply cuti sok....dah rase kiok je hr ni....baru je amik leave form & mc form nak isi cuti utk sok tup2 dgr cite konon sok declared public holiday by PM....laaa betul ke ni...ape pasal?...mana chek nak p tau...trus buat edisi siasat sana sini...laa rupanya malaysia menang piala SUZUKI AFF lwn indonesia....wahhh syabas bethe...wa caya sama lu.....apa2 pun MALAYSIA BOLEH!!....(cuti je malaysia boleh...ouchhh)


konon ade earthquake drill so v all 1 office turun rileks2 dgn lift la...maklumla dah dpt info dulu...bleh selambe dek gi makan roti canai depan prangin tu....yg mmg x lut langsung masuk perut sha...last2 dimaklumkan bahawa earthquake drill dibatalkan kerana terdapat maklumat yg terbocor...laaa....pttla mase v all trun td ramai sgt kat maybank tu....persiapan awal ghuponye....dah 2 kali terpaksa dibatalkan kerana kebocoran maklumat plak dah....sebelum ni last fri sempat v all gi lepak mutiara pekena roti planta dibelanja oleh yin fan....tunggu punya tunggu last2 dibatalkan....hmmm ntah bile la plak nak dibuat ye...


woteva...yg penting diriku happy cos sok cuti...yabedabedooo....(sambil lap hingus yg meleleh-leleh)


 tumbler mickey mouse (sebutan versi amzar)


 pencil box car...finally dapat gak....alhamdulillah


dalam pencil box...abaikan pencils yg dah ketot dek kerna sharpener amzar yg finally terpaksa mengambil tindakan drastik utk menyembunyikannya supaya pencils yg len terselamat


 name sudah tentu perlu dilakarkan utk keselamatan semua


 beg sekolah mickey mouse...beg yg sha berkenan tu la..

 comei tak...padan dgn tumbler amzar kan

 beg & tumbler mickey mouse...blue blue

muka berlemuih pas blik kindy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...