December 20, 2010

macam-macam manusia

sabtu pas sha gi la kenduri kawin sedara sha...dr pagi bz memanjang...

awal2 pagi dah gi market nak bli stok seminggu, then bertolak gi jetty nak amik baju kat bollywood collection...Alhamdulillah puas tgk baju punjabi sha...sedap je pakai...even mahal tapi puas itu yg lebih penting...maklumla kite bukan nak pki skali je baju tu...sha lagi2 la....berpuluh tahun pun still pki lagi baju lame.

blik je dr jetty trus kemas2 umah yg mcm tongkang pecah...lap2 & mop apa yg ptt...basuh kain baju...aduh penat2....then trus ready nak gi kenduri kawin plak

mak sha paling sronok actually gi kenuri ni...maklumla jumpe kwn2 lama...bile lagi nak jumpa ong2 lama ni kalu bukan mase kenduri mcm ni...sha pun sempat gak jumpa kawan sekolah sha hafizah....dah branak 2 pun die...dua2 puteri yg comei2....maintain je mami ni...Alhamdulillah sronok tgk kwn2 semue hepi dgn life dorg...moga berkekalan bahgia hingga ke akhir hayat...

sha terpaksa blik awal cos nak study...ahad kan dah exam....so trun je dr dewan bt lanchang tu jumpe plak kawan lame sha...kenal melalui chatting MIRC mase zaman coll dulu...mule pk gak nak tegur die takut salah orang but then bile teringat die penah pesan kat sha sebelum ni soh tegur bile jumpe sha teruskan je hasrat sha tu...but bile tegur die blurr plak pastu die layan hp...dgn dukung anak sbelah tangan...bile sha tgk die dok layan hp sha juz cuit anak die n blah....pastu terserempak bini die...mesti bini die pk sapela pompuan ni yg cuit2 anak aku kat tangan hubby aku ni....hahahaha....mak sha trus tanye kawan ke tu...asal tak cakap bila hang tegur...hmmm sha jawap jela diakan tgh ckp hp mana bleh borak dgn sha...kena jaga air muka kawan gak..

even sha terasa gak perbuatan dia tapi sha rasa mayb dia ada reason yg terseniri...mayb dia takut or segannn maklumla bini dok ada...tapi bagi sha if dlm hati kite xde ape2 yg negatif asal nak takut utk cakap kan kan kan....as long as hati kita bersih laki or pompuan bleh je berkawan or tegur menegur...betul tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...