January 03, 2011

New Year outing -1.1.2011

Happy New Year....belum terlambat lagikan utk wish...k la nak story pasal program new year 1.1.2011 yg lepas (lepas gi...hehehe)....


awal2 pagi mak dah kejut ajak gi jetty....sha mmg malas nak mamp...yelah mlm tu dah pekena ubat selsema mana tak mabuk pagi2 buta ni....xp sha kan anak mithali so kena gak gagahkan diri utk bersiap bawakan mak, sis & amzar.

 claypot briani

pelan pertama gi amik cousin bro di workshop bkt jambul...trus menuju ke rest kapitan penuhkan perut dgn claypot briani...


my henchem boy

then pas settlekan keje di jetty trus hantar cousin bro ke workshop blik...actually plan nak gi toys museum tapi disebabkan amzar terlalu mengacau so plan dicancelkan but amzar promise nak behave bek2 so last2 gi gak toys museum tu...jenuh gak la nak cari tempat sampai melencong gi batu ferringhi tapi ghuponya sebelah copthorne hotel je...

believe it or not...amzar snap my pics.

tgk je patung depan entrance trus amzar dah kecut nak masuk....dan2 tu gak minta my sis dukungkan...waduh3...payah tul nak snap pic...amzar mmg dah takut giler specially bile tgk toys beso2 & muke alien...sampai nangis2 plak budak hencem yg x hencem ni....so terpaksala my mom bw amzar kuar sementara sha & sis usha2...terpaksa snap pics dgn hp cos camera dah rosak dikejekan amzar blik dr kindy hari tu....wuaaa...my $$$ melayang gi...

cubaan mengambil gambar diri seniri

mmg tak puas snap pics xp nak buat mcm mn...batt hp dah kong.....pic pun mcm x brape clear je....maklumla hp copak je...copak pun copakla....janji ade gambar utk dikenang....

 
                                     once more                                                       buat-buat tido konon



finally pas kami usha minta mak plak masuk....mase ni amzar takut2 gi tapi sha paksa gak amzar masuk....trus menuju ke section kesukaan amzar...the cars....bile die ralit skit baru jalan2 bawa die gi memusing skit2 xp jenuh mendukungla...

 its again his trick

dah memusing di museum dah x to nak gi mane...hari masih awal...boring blik umah...(sha ni susah nak jalan2 tapi once dah jalan2 susah nak blik...hehehe)....

ketakutan....seram.....kecut

so next destination is gurney plaza....dah dpt tiket parking sha jalan trus laa ruponye kena amik lorong kanan...pusing2 mcm prangin...ingatkan parking d luar bangunan....malu siot...terpaksa reverse....kete blkg skit punya baik ati tunggu sha jalan...sure ingat budak ni baru mai gurney apa....ye lorrr...dah berkurun sha tinggalkan gurney mau diingatnya selok beloknya sikalang....mmg sesat dong..

mana tak takut if tgk toys ni...sha pun dah nek bulu roma

dah park je terus menuju ke GSC....dlm pala hotak dah plan Narnia 3...but my mom nak nengok manmadhan ambu....semalam tgk trailer mcm x best je...lawak je lebih...nak lebih thrill...so final decision ask amzar...alhamdulillah my boy nak tgk lion movie....narnia la tu...


 tgk2 show 3D kul 530...kami sampai GSC kul 545...hmm so finally choose show 645....sementara tu kami pun buang la masa jalan2 sana sini...urut...main game...1st time wooh slama umo sha masuk game ni....trus excited x hengat dunia....& game yg dipilih amzar is shooting....laaa...



so once dah nampak green light for seating trus terjah....dlm masa tu pujuk2 amzar takut dia buat prangai mcm movie ravanan plak....alhamdulillah till d movie bis amzar mmg behave good la...even mase ending ade amzar buka2 mulut nak buat prangai xp pas sha janji nak gi shooting game diam trus tecik ni

 

so as per promise kena gak bw gi shooting xp amzar x nak blik plak....hmmm...its normal...well terpaksa sha usung amzar again & d funniest thing is bila sampai escalator trus amzar diam cos takut...hahaha...alhamdulillah...ada gakla point utk menyuruh amzar diam...

 ghee tosai

tak bis gi jalan2....lapo plak...nak tapau rase malas plak..so plan gi makan di anandha bhawan...pekena ghee tosai & madras tea....burppp..



ade shows kat pdg kota tapi letih + malas nak bersesak-sesak....so trus menuju ke umah pas amik kawan sis mas kat petronas bayan baru.....

lihat je la pics ye...malas nak caption



























































seram tgk ninja turtle

takut nak snap sebelah toy

finally disajikan gambar hasil tangkapan amzar

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ntah kete sapela ni
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...