December 01, 2010

1st day intensif 2010

Alhamdulillah merasa juga sha utk kursus intensif on 29 Nov 2010 no (ingatkan nak tangguh)...sha cekalkan hati & kuatkan semangat utk menghadapi xm.....if tangguh pun still hav to face it one day rite...so y not i face it now...

rutin bermula seawal 8am...bersiap-siap nak gi usm utk reg kehadiran & amik kunci hostel...walaupun sha tak tinggal di hostel tapi sbg salah satu syarat wajib kursus ni sha kena reg & amik gak kunci bilik sha & simpan dgn rapi dlm handbag nak buat pekasam smp 19 Dec 2010 ni...

disbbkan bz yg memanjang sha x sempat nak snap pic tapiii....tu dia ada tapi2 nya...petang tu sha kenela gi taklimat dalam kul 330pm...smp usm dah kul 3pm & park keta depan dewan utama but tetiba dpt story taklimat ditukar tempat ke dewan len plak...jenuh berjalan...so bila bus shuttle usm smp sha x pandang kiri kanan terus naik...driver bus cakap bus akan bertawaf dulu baru gi dewan...xpela....as long as x yah jalan jauh...sakit kaki terseliuh panjat bukit ke hostel masih trasa gi (maklumla dah lama x exercise mcm ni)....so dgn lancarnya bus menuju ke hostel & suddenlyyy....suspend....bus tersangkut di selekoh...ish3 mana tak sangkut if park kete kiri kana tak hengat....dahla bus ni panjang then selekoh plak kecik so sangkutla...bis calar kete saga & body bus...nangis wo if tu kete sha...so mamat2 dlm bus trus bertungkus lumus berganding bahu mengangkat kete tu alih ke kaki lima....nak bagi ruang sikit utk bus buat corner...sebelah kanan done but sbelah kiri plak sangkut....adussss....angkat lagi kete kancil tu...aik tak lut gi.....laa rupanya keta alza depan saga tadi plak degil...apalagi semua bersedia nak angkatla tapi tiba2 owner alza plak datang minta undur bus konon nak kuarkan kete die...allo gunela akal...mane leh undur...ko tak nampak ke kete kat blkg berbaris panjang tu tak cukup dgn tu ingat senangke nak undur....ish3...so owner dgn muka masam trus undur kete ke depan smp rapat kete depan die tapi masih lagi tercalar...x dapat den nak tolong....so 3 kete done ingatkan bleh lut tapi....waduh sangkut lagi kete kancil & myvi sbelah kiri....fuhhh jenuh mamat2 yg budiman sekalian mengangkat & park di kaki lima...pas semue dah settle smp je dewan rupanya taklimat dah bis....laaaaaa.....hmm wot to do...its all in d game...sib taklimat peperiksaan je...blehla rujuk2 dgn member t.

so sha pun berjalan kaki la menurun ke masjid....but then bile tgk kene jalan jauh tanpa kompromi sha trus amik bus shuttle nak amik kete...pasni tobat travel dgn kete je dlm usm ni....dahla kesakitan terseliuh di kaki masih terasa hingga kini....sebab tu la orang tua2 cakap...selalu2 berjalan & nek turun bukit nak kuatkan sendi & otot kaki....tapi sha degil so jadi mcm ni la...bile dah nek bukit skit trus terseliuh.....dahlah prog smp mlm so berembunla sha blik umah...walaupun penat masih terasa tapi kena prepare utk xm account utk esok plak....ACCOUNT!!!...MUMMY HELP ME!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...