December 06, 2010

Langkah pertama menuju alam persekolahan


Semalam pas xm biz law kelam kabut sha gi kindy kenalan yg baru dibuka nak reg utk amzar....ya...next year amzar dah 5 tahun so dah spttnya amzar mulakan persekolahan skrg...ikutkan 4 tahun tapi sbb nak manjakan gi amzar sha choose 5 thn je.....so nila langkah pertama permulaan era persekolah utk amzar...pasni akn berterusanla persekolahannya sehingga ke tahap yg dia inginkan....

well sha reg amzar di kindy kenalan sha ats recommendation nya...1st of all is safety...then cook di kindy ni adalah kenalan sha seniri so xde masalah pemakanan di cni...amzar bebas makan apa saja...dijamin halal dan bersih....Alhamdulillah....makanan adalah perkara paling2 penting yg slalu sha risau bla carikan kindy utk amzar....cos apa yg kita makan akan jadi darah daging kita & takut amzar yg tak pandai lagi membezakan halal haram ni termakan makanan yg haram t....sha gak tak yah risau bla amzar ke kindy cos kenalan sha bleh slalu peratikan amzar...& kindy plak baru dibuka & pengetuanya adalah bekas cikgu kindy kenalan sha so tahap pembelajaran pun tak perlula dipersoalkan....laa mcm la pas kuar kindy ni trus amzar jadi Dr....kindy ni kan sekadar tempat utk kenal basic & belajar bergaul ja so yg penting persekitran & penjagaan yg sempurna  yg dperlukan & ditekankan ..jika pelajaran tip top xp penjagaan & makanan low class buat apa...dari kita keja dgn kerisauan bek kita benti keja & jaga seniri anak2 kita...bagi sha yg penting bila amzar gi kindy sha rileks & tiada kerisauan.

lastly sha decided masukkan amzar ke sm....yuran ok...transport provided (ni yg penting..pengetua seniri yg drive & amik amzar bw blok sha)...environment Alhamdulillah fully safe.....insya ALLAH 27 Dec 2010 t bermulala era persekolahn amzar...excited ni...dah plan nak gi shop brg2 utk amzar...hehehe...maklumla dah 10 tahun tak merasa bersekolah & umah sha pun dah xde sape yg bersekolah so tahap excitednya mmg highla...excited nak tgk amzar study dgn books etc...tak sabar nak guide amzar buat revision & study same2 dgn die..bestnye.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...