December 24, 2010

buka puasa 2010

Finally blog sha pun dah ade entry makanan...makanan & manusia mmg tak dapat dipisahkan...

 satay panas-panas yg sampai dulu

 dan licin dulu

well pics ni actually dah berkurun berkuap dlm cam sha....br je bleh uploadkan...

ikan bakar

 ikan masak pedas yg teramat pedas

nila 1st time sha gi buka posa kat luar tanpa family...slalunye mesti akan cuba sedaya upaya berbuka di umah cos kesian kat mak yg kene berbuka sorang2 dgn amzar or kdg2 sis....slalu elak berbuka di luar cos takut letih nak gi trawih gak...

udang masak 3 rasa

sotong goreng tepung yg menjadi rebutan

kami staff office pakat gi berbuka d nurul ikan bakar (highway bayan lepas) on 26th Ogos 2010..restoran ni mmg femes di penang cos kesedapan makanannya....sebab tula pack gile tptnye...smp kene tunggu turn nak duduk...dahla jam cos smue pakat blik bercuti...amik mase 2 jam lebih gak la nak sampai sana

telur dadar

 
ayam masak kunyit yg x brape nak laku
 
sha & sis stella pakat gi jetty dulu pas keje nak bli brg...prema & sis mala plak dah gi awal2 nak book tempat...sib...if not kene tunggu sampai smue bis makan baru kami dapat tempat kot...

 tomyam campur yg lagi tak laku

so ngam2 kami smp sana nak azan & dpt tpt pun yg bersila...kesian sis stella susah plak nak duduk maklumlah dah sarat xp nak buat mcm mn kan....terpakse gakla...sib bleh still leh pas kaki di bawah cos tempat duduknya mcm pangkin...

udang yg tinggal sekor je...& dah dibungkus bawa blik
ramai dah berbuka tapi kami terpaksa tunggu konon kene ikut giliran....lapar gile nunggu makanan sampai...v all terpaksa berbuka dgn air limau je tu pun tak rase limaunye....

lihatla meja yg penuh dgn heaven ni
alhamdulillah satay sampai dulu...so blehla alas perut dgn satay...bis licin...panas2 plak tu...pas satay dah licin kene tunggu gi...

 aummm

finally sampai gak food kami....mcm course by course plak...dah pesan siap2 kat gang nak snap pic dulu (yg diuploadkan pas 3 bulan...hehehe...mak x sengaja ye)....

 
sis stella yg kepenatan....sha yg control comei

food taste not bad...tapi ikan masak pedasnye ya rabbi ntah bape byk cili padi dah dlm tu pedassss nak mampus..tomyam plak mcm xde rase langsung...sibla food len dah cover...if not mmg kiciwa membayar..

 burpppp alhamdulillah

apa2 pun thanks to all cos bersedia utk berkongsi menikmati makanan ye...blehla buat2 lagi kan.

jemput minum



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...