December 01, 2010

Amzar oh Amzar 3

Disebabkan sha bz sgt sejak kebelakangan ni so sha jarangla sangat layan amzar...then semlm

amzar: janganla p keja (sambil peluk2 lutut sha)
sha: mana bleh..kalu mak tak p keja sapa nak bagi duit utk mak (sambil duduk,tak larat nak berdiri)
amzar: dalam bank kan ada banyak duit, t nak duit kita tekan ja la (lani beralih bersandar plak kat bahu sha)
sha: aik, ingat bank bagi duit free ka, sebab mak kejala ada duit dlm bank (sambil peluk2 my buchuk...tak mandi pagi lagi tu)
amzar: uhhh tak kisahla, sekarang mak jangan p keja, bukan hari ni ja..bila2 pun jangan p keja, dok dgn amzar ja
sha: k k k mak tak p keja hari ni tapi mak kena p study...mak ada exam..
amzar: tak boleh gak...jangan p keja & jangan study...tak payah amik exam
sha: laa...t teacher mak marah kalu mak tak amik exam
amzar: takpa...soh teacher mak cakap dengan amzar...t amzar cakap kat teacher amzar yg tak mo mak amik exam
sha: hehehehe...pandaila amzar ni.
amzar: mak, pasni jangan p keja ye
sha: amzar, kalu mak tak p keja macam mana nak dapat duit beli keta utk amzar...kalu ada duit baru bleh bli keta
amzar: (sambil meletakkan jari telunjuk di dagu & kelip2 mata..kononnya berfikir)..hmmm k la...mak p kejala...tapi pas bli keta balik cepat2 tau....t amzar nak sayang mak.

adusss budak ni...bijak2....tapi ayat2 amzar membuatkan sha sedar yang sha kurang melayan die sekarang...hmmm walaupun mak sha selalu menemankan amzar tapi bdk2 masih memerlukan kasih sayang & layanan dari orang yang dia sayang specially mak.....sha sedar sekarang sha la dunianya & sudah tentu amzar memerlukan perhatian yang lebih dari sha.....menyesal t sha if tanpa sha sedar amzar dah membesar tanpa layanan dari sha & time tu mmg dah tak guna if nak layan lebih2 pun....hmm layanan terhadap kanak2 bwh umo & yg dah meningkat umo adalah berbeza...makin mereka membesar makin kurang peluk cium yg diberikan...betul tak?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...