December 21, 2010

alkisah remote astro

tadi sha jalan2 gi GAMA teman kak stella shopping....last2 cite teman bertukar jadi shopping plak...nafsu maa...sape yg die nak lepas....pusing sana sini berakhirla dgn pembelian beg utk mak sha...kesian koyak beg die cos dah terlebih OT....dah shop blik baru tingat mak pesan soh bli remote astro...so trun blik gi PACIFIC cos hanya disana je got remote utk astro sha....

well cite pasal remote astro ni tiap2 bulan sha kene spend nak bli mende la ni....aduh tak sah if tak rosak....duit tu sha bank in pun leh dpt interest beratus gamaknye....angkara sape ni ye?

sape lagi if not my buchuk (ade gak share kami anak branak 30%)...yela...bile nak tgk astro suke sgt simpan kat tangan ke riba ke then bile bangun ape lagi jatuhla minah tuuu...pastu siap semunyikan minah tu bawah kusyen konon x nak kasi kiteorg tukar channel kartun die tuu, pastu bile duduk ingat minah tu tahan ke of cosla berderai...c la sape yg duduk...paling sadis & kejam minah ni akan menjadi bahan perantaraan balingan my buchuk bile marah or geram channel kartun die ditukar.....kesian...then kenela ketuk-mengetuk or tukar-menukar battery utk dptkan channel...slalunye dah ok pas 2 - 3 kali percubaan tapi yg pasti nyawa minah ni mmg d ujung tanduk je la...last2 koma trus....ish ish ish innalillah...remote ni x sampai seminggu akan ilangla penutup battery & signal light tu....mcm mn tu ye?...faham2 seniri je la...kalu dah asik tutup buka penutup battery nak tukar2 battery mane tak longgar last2 trus ilang la jawabnya......campur yg last rasenye dah berpuluh remote menjadi arwah....mmg kejam bin sadiskan.

nila salah satu sebabnya sha tak nak tukar ke astro beyond + tv yg tak support HD....(bleh pakai tak alasan ni?..hmm woteva)

well tula alkisah kehidupan remote astro di rumah sha....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...