December 23, 2010

1st time bli hp

 
my old hp

finally pas 5 tahun berjasa utk sha hp 6020 telah wafat...innalillah...kalut gak bile xde hp....mcm patah tangan plak...then my cousin bro bersimpati & hulurkan hp 6030 die...berhempas pulas sha savekan no yg sha ade even masih gak tak cukup...susah payah google function hp....well blehla bertahan kejap but then...tu dia hp ni pun mcm berjangkit je trus on off on off je if tak charge sehari...so hari2 pagi2 dah kene cucuk cos pas bunyi alarm ianya akn mampuss yg x leh nak dion onkan lagi...or kdg2 langsung x bunyi alarm cos dah off.

nokia 6030

last2 gi gak survey utk repair hp 6020...jalan sana jalan sini...pusing kiri pusing kanan...last2 jumpela kedai repair hp...adeke ptt die nak run s/w kat hp tu then smue info dlm tu terdelete...x nak sha...x sanggup...i need d info very2 much...dah 2 shops sha mcm tak yakin nak kasi repair...so trus bertolak ke next shop plak...cube minta die check...then bdk tu ckp hmm mayb lcd rosak...charge dlm RM50 maybe...dlm pada tu sha usha2 gak hp yg baru...dah berkuap tinge sha dgr leteran mak sha soh bli je hp baru cos buang duit je asyik repair2 ni....bukan sha x nak tukar xp rase dah serasi sgt dgn 6020 + i really need d infos in my hp + malas nak save2 blik smue no tel & info + malas2 nak explore blik d functions....but finally i make a decision to buy new hp...1ST TIME ni.....minta bdk tu amikkan hp yg ade basic, yg penting camera & memory card...then bdk tu tunjuk 2 phone but yg 1st tu function x attractive sgt...2nd nampak k hmmm bukan nampak but mmg ok...smue yg basic ade...usha2 gak BB & ipad but mcm tak berkenan plak...y?..i oso dunno...maybe sbb functionsnya yg mmg x menepati citarasa sha yg malas nak google kot...woteva....xp kalu ade yg nak blikan sha tadah je tapak tangan sha....org nak kasi kite amik je la...x bek tolak rezki.

my new hp (planning nak amik warna pink...cantik tak?...gegirl sgt kan...auw)

well last2 sha bli 2690...juz nice...cute, simple & ikut taste sha gak...lani hp tu masih gi dlm charge maklumla kene charge 8 jam sblm gunekan...well walau sha dah bli hp baru but still rase kehilangan...mcm x complete....y?...cos sha rase lost bile x dpt no2 tel & info dr hp 6020 tu...akan ku cuba juga menggunakan talian hayat utk hidupkan kembali 6020 semata-mata nak dptkan d infos...
my hp (last2 black gak yg ku pilih....classic & elegant)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...