December 20, 2010

finally finished my intensive 2010

Alhamdulillah at last bis juga xm....but finalllll here i come..

Semlm last paper...rindu plak suasana kursus ni...rase mcm kembali ke zaman dolu2....hmm still has 3 more years to go...insya ALLAH hope ALLAH giv me strenght n courage to go thru..

pengalaman xm ni mmg betul2 menguji sha pada mulanya....ialah mana nak study, mana nak keja, mana nak jaga amzar, mana nak jaga umah etc.....letihhh sgt2....smp skali tu sha dah nangis cos stress sgt x dpt nak study cos amzar kaco...bile sha pegang buku je amzar dah stat nak menyibuk skali...mula tu mmg sha frust gak...ialah dgn xm lagi...but then sha cuba muhasabah diri sha...sha pk blik cara yg lebih bermanfaat utk sha n amzar....so finally sha decided bile sha study sha akan soh amzar dok skali n minta die study gak....xp still kene kaco gak...ialah kejap2 mak nak pen, mak nak calculator, mak nak highlighter...aduh mmg mengganggu konsentrasi sha betul...sha biar je die ambil ape je brg yg die nak janji jgn kaco sha...tapi nape mcm tak berkesan je...aduh...kalu nak tunggu amzar tido kang sha pulak yg tertido dulu...mmg tensi tul...but apa2 pun sha berjaya gak habiskan exam sha...pasni sha kena lebih memanfaatkan waktu sha utk study for final exam plak...hopefully bile amzar dah stat kindy die bleh cooperate dgn sha bile study...blehla sha study skali dgn die....

mmg dugaan yg maha hebat gak study macam ni...hanya pada ALLAH je sha berserah moga sha diberi kekuatan utk habiskan study & mencapai impian sha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...