December 27, 2010

counting the hour

sok bermulala saat permulaan terpenting dlm hidup amzar...amzar akan memulakan ;angkah pertama menuju puncak kejayaan...amboi baru amzar nak gi kindy tapi angan mcm amzar nak gi u plak....hahaha excited sgt melebihi amzar plak sampai x ngantuk...tgh susun brg2 keperluan amzar utk sok...& tak lupa tulis nama amzar di setiap brg2 yg akan dibawanya.....

syok sgt...pas 10 tahun sha tinggalkan zaman persekolahan skrg bila turn amzar rasa tak sabar plak...dah lama sgt tak tgk beg sekolah,kasut sekolah, buku sekolah,pencil box & brg2 yg sewaktu dengannya....register je kindy trus sha bawa amzar gi shop brg2 keperluannya...

mule tu mmg ingat nak blikan je apa yg amzar minta but adeka ptt amzar minta beg sekolah tolak tu pun yg didisplay...ish3 payah gak nak pujuk...bile sha ckp nak amik yg dlm cover amzar nak beg tu gak....jenuh gak..sha plak dah berkenan beg mickey mouse yg comei lotei...so d only way is sha blikan amzar ice cream & minta my mom bawa amzar gi keta pas pilih kasut sekolah...sha plak tukar beg sekolah tolak tu & bli pencil box (utk sha skali) + bekas air..

ayie kedai tu ade tanye if sha x bli beg sek yg amzar minta tak ke teriak budak tu bile balik t...& my answer is 'he won't cos i had taught him to accept wot i giv rather then buy wot he want'....tergamam aiyie tu dgr jawapan sha....ya betul....walaupun sha blikan apa yg amzar nak but d choice is still from me..hmm bukan tak nak blikan pilihan amzar tapi sha tak nak ajar..lagipun amzar masih tak cukup umur utk buat pilihan....so biarla slagi amzar blum pandai buat pilihan yg terbaik slagi tu sha yg akan memilih utknya.....

insya ALLAH sok akan bermulala hari pertama kindy amzar...moga permulaan ni membawa amzar menuju kejayaan hidup di dunia & akhirat.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...