March 10, 2011

suka hati la

tajuk bunyi mcm suka ke or tensen?

sebenarnya tens k even bukan d tahap merah

macam ni cite die...

semalam mase sha balik as usual kenela beratur panjang nak seberang jalan kat tapak psr mlm BL (simpang tiga)...kiranya kalau nak blik umah sha kena belok kanan dimana kiri kanan adalah jalanraya ok...ada faham?..ke nak kena draw ni?....sorryla mak tak pandai drawing....seni dulu dpt C+ sbb tu majuk tak nak amik seni mase form 4 & 5 (sbenarnya class sains mana ada seni wei) .......well sape yg tau area tu fahamla maksud sha...tak yah traffic lite d situ cos bukan slalu bz pun (bunyi mcm perli ke?)....sdgkan every time waktu gi keje & balik mmg beratur panjang kreta kat situ tunggu turn nak seberang....tambah2 ade gov klinik lagi...kerap org ramai melintas jalan...tak perluke traffic lite?...hmm woteva...back to d topic...slalu ke laut bila bercrita...well

bbrapa buah keta depan sha dah slamat menyeberang ke kanan cos ada insan bek ati stopkan kete die bg jalan....bila sampai je turn sha, sha dengar keta2 belakang keta yg bek ati tu dah bunyikan hon....takkanla sha nak terjah gak...kesianla kan mamat tu....so sha stopla...biarkan mamat tu jalan je cos kete dah semakin kurang belakang dia...tambah2 di arah bertentangan ada keta sedang menuju...kang bila terlepas di cni d sana t tersangkut plak...tak pasal2 jam pasal sha....tak nak la jadi mcm tu....sha kan pemandu berhemah...sha ingatkan bila sha stop nak soh keta tu jalan itu adalah baik ok tapi....

korang tau tak apa mamat tu buat?....

dia turunkan cermin tingkap & tunjukkan tangan kat sha....ke jari?...woteva...sha kan kabur.....well sha pun fikirla ape hal?...tak puas ati ke?....nape?...salahke tindakan sha?....suka ati sha la nak jalan ke tak?...asal yg dia heran sangat?...ishhh geram sgt....ingatkan kita dah buat baik tapi rupanya ada orang tak menghargai kebaikan kita...

ni satu lagi....sha kan bawa amzar takkan nak bawa keta laju2 kan....even kdg2 F1 jugakla....so sbg ibu mithali sha bawala keta dgn hadlaju yg ditetapkan di lorong tengah....lorong tengah ok....tapi ada sorang mamat tu yg polo sha highlite kat sha minta bg jalan....eh...wot d h---...i ikut jalan tengah ok...u nak potong mskla jalan kiri...asal highlite kat i..eee geram...sha tgk jalan kiri lenggang je so sha buat tak heran la...lantak ko la...sha bawa anak ok...tak nak berlumba-lumba...biar lambat asal selamat.....well terus mamat tu terjah sebelah kiri sha tunjuk jari....hello...saiko ka u?....u nak potong kalu potong la...jalan kiri sikit punya lapang & beso....nak gak soh i yg bg jalan....wot d h---....ingat driver pompuan je trus nak buli ye....mau je sha menyumpah biar mamat tu ------ tapi mak sha pesan menyumpah adalah berdosa so sbg anak yg taat terpaksala sha akur...

one more thing...last but not least....korang kalau nampak lampu kuning terus stop ke?...sha ikutla...kalu bawa amzar mmg wajib stop if not jenuh nak dgr lecture budak bijak pandai tu marahkan sha sbb tak stop....maklumla sha kan dah ajar dia yellow tu ready to stop kang dikatakan ketam jln bengkok tapi ajar anak jln lurus plak...xp kalau rasa bleh terjah mmg sha jalan je....so 1 day tu dsebabkan amzar di sbelah sha stopla bila nampak lampu kuning tu pun bila usha keta blkg masih jauh gi.....u all know wot?...keta belakang sha bunyikan hon sampai bingit tinga & siap highlightkan lampu keta dia gara2 sha stop...& suddenly dia stop sampai berbunyi shrek je brek tu...sib tak dilanggar bontot keta sha........laaa gile ke?...dah stop tu stop je la....yg kalut nak redah gak apesal...nak soh sha jalan even waktu tu dah red lite & keta side len dah jalan?...gile ke ape?....kang jadi apa2 kat sha ko nak tanggung?...ko nak bayar saman aku?.....kalu rushing sgt asal x msk jalan kiri je (its again)...then as usual bila keta dah jalan mamat tu terjah side kiri sha sambil tunjukkan jari...wot d h---.....aduss...

senang sgt nak maki2 org ek...sha ni kan walau salah di pihak org len tak penah ok tunjuk2 jari tangan ke kaki ke...hon memanjang ke...highlite ke (sbenarnya sha tak to pun mcm mn nak buat tu)...mmg berhemah sungguh sha bawa ok...

kadang2 bawa keta ni mmg mencabar minda & fizikal (bg yg bw keta manual & manual stereng)...bermcm2 maki hamun & tabik spring kita dpt....tapi kita terpaksa gak tetap membawanya kerna itu adalah kehidupan kita....iya....kreta & manusia mmg tak dapat dpisahkan....dah sebati menjadi teh tarik ais

nak tanye sikit....korang penah tak lalui peristiwa mcm ni mase bw kreta?...korang ingat apa yg korang buat adalah baik & mengikut undang-undang tapi ada yg tak puas hati dgn tindakan korang?

ingat ni jalan bapak hangka?...suka ati la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...