March 07, 2011

kalau dah rezeki

last friday sebelum balik sha singgahla kat seorang handicap yg jual topup & no ekor ni....
sha nak bli no ekor topup RM5 je
tapi manala ada kad RM5 kan so mintala tolong apek mamat tolong topupkan
tunggu punya tunggu tak masuk2..dah 5 min
sha tanye la mamat tu 'apa pasal tak masuk lagi'...
dia pun dgn yakinnya menjawab 'nanti masuk la'
sha tanya balik...tak puas hati ni....'lagi brapa lama baru mau masuk ini duit?'
'hmm 10 minit'.....k fine...sha pun bayarla duit & bertolak ke umah sedara nak amik barang
dlm perjalanan...
10 min...no msg
20 min...no msg

mase drive tu sha call celcom & check kot2 ada transaction dgn CSR yg cakap ala2 sleepy tu...hmm nothing
pastu dpt msg minta komen kan service CSR diaorang
laaaa dahla org tgh tensi ni nak komen plak...no time & feeling to comment ok

 45 min...no msg...sha dah gi umah sedara & dah amik barang pun...
dlm perjalanan balik ke umah

setgh jam...aik ada 1 msg...laa from celcomoffer...hmm k
sejam...no msg
tetiba dpt call dr TM....
'bleh saya bercakap dgn cik ----sha--- ke?'
'ye cakap'...dgn tensinye
'cik bleh luangkan mase sekejap?'
'tak bleh...saye tengah drive'
'ohh maaf...bleh saya tau bila cik free?'
'kul 8pm'
'oh terima kasih'....kesian je gal tu kene dgn sha

hmm tak leh jadi ni
dgn tensinya sha pun patah balik ke office dlm masa yg sama singgah bli barang kat pacific...
bayar parking RM2 hanya utk 15 min
sampai je kat area mamat tu lepak dia dah ilek...laaa...tgk jam dah kul 7pm
hmm xpela....gi shop dulu
hati membara-bara....tensi yang amat
minta tolong member topupkan plak
dlm ati dah memaki hamun mamat tu...dah plan siap2 nak sound dia isnin t
even tu adalah RM5 tapi setiap sen adalah titik peluh sha
kalu sha sedekah tu lainla....ni sha mmg nak guna duit tu...geram tak...uhhh geram sgt2

sambil drive sha tenangkan fikiran....
last2 sha fikir....hmm takpela....sha sedekahkan je...lagipun mamat tu kan handicap....biarla...dah rezeki dia

balik umah rileks2 segala
dalam kul 9pm tup2 dapat 1 msg
duit topup sha dah masuk....alhamdulillah
cepat2 cancelkan topup yg sha minta kat kawan

hmm insaf jap....
mase tgh marah2 tadi tak masuk pun topup ni....buang RM2 utk parking & duit minyak je
tapi bila niat nak sedekah...tup2 duit topup tu pun masuk...alhamdulillah
betulla kalau dah rezeki mmg takkan kemana
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...