March 10, 2011

Jeway banjir

pagi tadi mase sha bertolak dr umah mmg dah hujan pun tapi masih di tahap membanggakan...cewaahhh..kira tak basah lencun la bila gerak ke keta....buka je wiper...tu diaaa...berdangdut sakanla wiper sha....sebelum ni mmg wiper sha ada problem menguarkan bunyi-bunyian tapi pas tukar pun still same..dekat shop k je bile try but bile time nak guna dia dah stat berdangdut plak...well back to d story

sha ni bila hujan sampai tak nampak jalan mmg bawa slow banget....tak heranla sape polo sha...yg penting sha slamat....siap berlampu bagai....safety 1st ok....dgn kuasa kambing sha membawa kereta sha ke kindy amzar...air-cond yg slalu tak dibuka waktu pagi terpaksa dibuka & menggigil kesejukan kaki sha menekan klac...(sha pakai keta manual...so bayangkanla...mmg azab specially time jam)....pas sent amzar sha patah balik nak masuk Jeway...di traffic lite sha tgk jalan yg sha masuk tadi dah banjir paras paha kot...kayu terapung-apung..(ke mase sha msk mmg banjir cuma sha yg tak sedar?...woteva)....slowly to d Jeway....lebat gilosss...tersengguh-sengguh keta sha

sampai je Jeway...ya rabbi jam....ingatkan acc ke ape...(maklumla Jeway kan wajib ada acc)...bila makin kedepan rupanya banjir lagi u ollss....rasanya sampai paras lutut gakla....(eh sha tak turun nak test...agak2 je)...slowly moving....kedepan gi...laa banjir lagi...yg peliknye nape jalan bertentangan tak banjir?...ke air sane mengalir masuk jalan ni?....mase buat Jeway ni tak fikir ke pasal prob banjir ni?...woteva....sib bek sampai je flyover sg pg hujan dah rintik2 je...alhamdulillah...park at pacific & slowly trun level 2 utk melindungi diri dr kebasahan...erkk....sambil berjalan lenggang kangkung menuju ke office......dah mmg lambat nak rushing buat pe...rileks ah...masuk je punch tepat 840...uhh br lambat 10 min...tu pun sbb bawa 60km/j....ape 10 MIN!!!....hmmm tak leh jadi ni...tapi takpela....hujan beb bleh dimaafkan ape...:P...

colleague sha tgk sha bawa payung terus tanya 'hujanka?'....laaaa lebat sampai banjir bleh gi tak perasan...(office sha ni once dah msk dlm mmg tak sedar apa yg jadi kat luar...even v still can c it tru window...but well sapela yg rajin nak gi jengah window dlm bilik tu....byk guna tenaga ok...save ur energy)

hmm hujan...kalau tak hujan kering kontang je...kalau hujan banjir plak....ape2 pun tanpa hujan & panas mmg alam tak dapat berfungsi dgn seimbang....hujan adalah rahmat...hujan adalah rezeki

ehhh jgn lupa berdoa mase hujan ye...bukan mase hujan lebat tapi mase rintik2....mustajab doa waktu tu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...