October 06, 2010

semput

Alhamdulillah kenyang...kan best if hari2 ada xco blehla sha hari2 makan free...hehehehe...hari ni mmg bz sungguh2 la...maklumla dah ada xco pas seminggu bercuti...so bertambah2 la paper utk didiscuss...dahla minit pun last min br bagi so apa lagi smuanya kena preparela...sib bek xco kul 10am bleh kuar umah rilek2 if x pas subuh dah sah sha kuar umah utk menyiapkan apa2 yg ptt...

semlm sha dah lekatkan education banners yg sha bli mse pose hr tu...4 keping dlm $17 je...sha beli huruf ABC, 1-100, my body n shapes...byk gi edu source kat kedai ni..murah2 plak tu...kedai ni sederet dgn world heritage tu...so pasni senang2 la nak soh amzar study....semlm gak pas kj sha p tesco for shopping mopping...dlm pkran dah mmg plan nak bli coloring book n color pencil for amzar even books & color pencils sblm ni dah hancur dikjkn amzar...xp sbg ibu mithali wajibla sha mendedahkan amzar dgn dunia coloring ni kan...tgh belek2 color pencils tnampak plak jenama tesco...murah beb..$0.69 je kot (x pasti xp dlm sen2 gak)....trus sha sambar...bkn x nak blikan yg berkualiti but d prob is rugi je blikn cos amzar ni blum pandai gi jage barang...yg brand tesco ni pun x smp setgh jam dia guna bis bertrabur utara selatan timur barat kotak & color pencilsnya...uhmm...mmg lasak...dasar xplorer la katakan...yg bestnye bkn amzar yg color but maknya yg tumpang setangan mengacau amzar color...kempunan beb..

tingat zaman dolu kala...rajin bli coloring book yg ada muka barbie n patung comei2 rega $0.20 ja...brebut2 kami anak truna & dara buat koleksi buku2 tu..peliknya time tu buku ni mmg laris...new arrival x smp 10 min dah bis tjual...mcm2 patent color...siap ada linen la..shadowla...& color pencils plak x sah if x besar gedabak...bila class seni je trus show off color pencils ni...apa lagi tbeliak biji mata & sgala bijik org2 skalian merenung menda la ni...masa tu bangga x terkatala...dolu2 if kita pki color pencils beso2 ni kira anak ong2 kayala...xp lani hampir smua dah ada menda ni....mula tu mmg plan nak bli menda beso ni kat amzar xp bla memikirkn xkn kemana minat dia tu trus terbantut niat sha...biorla amzar besar skit & dah pndai menghargai brg2 dia...

semalam gak amzar kena sound dgn sha...mana x nya...dah berbuih sha call dia nak mandi utk pki baju tido bleh dia buat dek je...slambe dia je makan halls tu...bla kita p dekat dia buat2 konon baru nak buka pembalut halls tu...x ke geram...rasa mcm diperkotak katik je arahan sha kat dia...tambah2 bila mak sha pun support cucu dia yg nakal ni...trus sha sound n amik rotan...hahahha apa lagi kelam kabut amzar buka suar & baju nak mandi...tu pun gi guna rotan tu...sha bukan apa...sha x nak biasakan dia ambil lewa ja apa yg sha cakap (arahan)...t sok2 bla dah besar ilang plak kerespectan dia cos dr kecik dia dah blaja mcm tu...so far ALHAMDULILLAH amzar masih lagi ikut arahan sha xp kdg2 if mak sha support 4 sure naik tanduk kat kpala dia...tu yg sha x nak...if dlm umah xpela..but if kat luar pun dia buat mcm tu x ke haru sha t...xp pnah skali amzar buat prangai masa gi shop raya hr tu....dia dah nampak moto mainan yg terpampang kat depan kedai kat chowrasta tu...apa lagi melalakla amzar minta diblikan menatang tu...mak plak dah soh blikn cos x smp ati nengok cucu ksayangan melalak mcm tu..ishhh gilo ko apo...mana plak amzar nak men mendela tu...amzar sayang oi kita dok umah aprt je...nak x nak men dlm umah je mcm amzar men beskal tu...if sha bawa turun padang pun for sure management tahan minta lesen...mana nak p korek lesen moto...mak xde...lesen kete adela...

last2 la sha dukung je amzar bawa lari ke keta...sib bek keta parking tepi2 jalan je...sha mmg dah x heran dah mata2 sumbang yg menengok sha yg keding ni mendokong makhluk 20kg tu...puhhh semput mak tau amzar oi...dahla pki high heel plak tu..dgn baju kurung yg ayu n handbag yg beso gedabak...bis ranap keayuan sha...hmm sha x heran...janji amzar slamat masuk dlm keta utk sha tangan2kan..ni kalu buat depan org t depa ckp kita mendera plak...bis kalut plak depa cari no tel teledera tu....amzar mula tu x nak masuk dlm keta (dia dah tau dah habuan yg sdg menanti dia tu...bijak...bijak)...last2 sha soh mak paksa gak amzar masuk & then it goes %&*(*@&%^@ (faham2 seniri sudahla)...smp ke umah amzar diam x buka mulut....kua3..kan dah kena...prangai ni pttnya dtunjukkan sblm kena...waduh2 mmg menguji tahap ksabaran sha la amzar ni...semputttttt sha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...