October 20, 2010

iPhone 4 or BB

 
iPhone 4

iPhone...ramai sgt yg becok pasal iphone & bb ni...asal buka fb ade je topic...hmm apa keistimewaannya..view je sini iPhone ...so yg terbaru ialah iPhone 4...kalu tgk feature mmg cantik...specially screen...hebat...touch2 je kite bleh access...blackberry plak view je BB ...yg terbaru is BB Storm (mmg storm pun...perluka iPhone/BB?

BB Storm
 
bg sha hp adala satu keperluan...no matter hw big or hebat mana kita pki but d function is still same for evryone...for calls & sms..+ snap pic...+ video...so cukupla if ada 4 ni je utk sha (cos m d person who hate talking much via phone)....panas tinga mak...apa yg penting sha can use it in case of er...if hp canggih mana pun if x dpt guna time er apa gunanya...kan...kan...kanwell apa2 pun...jenis/jenama hp ni depends on msg2...ada yg nak canggih-manggih...ada plak yg nak simple-dimple (like me @________@)....apa2 pun janji ada hp sudah...

zaman lani xda hp org x pandang beb...bdk2 taska pun dah ada hp seniri...sha dulu 1st time pki hp masa study kat iic...2pun pas bbrp bulan bertungkus-lumus naik trun tangga cos nak pinjam hp raziah nak call & answer call mak..

at last my dad blikan hp 3310...wahh zaman dolu hp ni la syurga...screen kuning2 lagi..ringtone plak bleh create seniri...cbok  je print code utk latest ringtone...tekan2 bunyi tuk tek tuk tek...hp ni actually dah byk bjasa wohh...hehehehe..no sha yg pertama plak 013+++++....mentang2 sha dah ada hp stp jam mak sha call tanya ada kat mana lani....adusss if tgk dlm list incoming calls lebih byk no umah sha dr no ememem..kawanla...ape la ingat mcm2 plak...sha ni bdk baik tau....

nokia 3310 

then dad ganti plak dgn hp 2600 & hp lame kasi je kat adik...wakakakaka....yg ni ade color..& last skali sha dpt hp 6020 (tgk kat blkg hp brand ni)...yg ni bleh snap pic, surf ternet (x penahnye sha buat), rakam video etc..functions ni je yg sha tau & slalu gune...yg len sha ngak tau cos mmg x gune pun....xp sjak ade blog ni nak je hp yg ade ternet ni...kuakuakua...sha mmg x to pun brand2 hp ni... plak..

hp 2600 tu kasi kat adik cos hp 3310 yg sha bg dulu dah ilang...waduhhh...sha simpan 4 tahun k je..tup2 bile dpt kat die x smp setahun dah ilekk..so korang seniri ckp perluke bapa sha bli hp baru utk die?....

 nokia 2600
utk makluman korang hp 6020 tula smp ke sudah sha pki..see hw loyal i am....hmm k lagi...so buat pe la nak tukar (even battery die kerap kali je kong but still can use it for talk, sms, snap & amik video)...k wotttt...buat pe la nak membazir...membazirkan amalan syaitonnnnn...slagi bleh pki lagi brg tu nape nak bli yg baru plak...btul x?..(pujukan utk diri seniri ni)..dah tau sgt mesti korang ckp aku ni ketinggalan zaman la...kudukutla..hmm woteva...ade aku kisah.

nokia 6020

nape x bli hp baru je?...hmmm...ntahla..hp2 sblm ni smue pemberian arwah ayah sha...ayah sha tau2 je bile nak tuka hp utk sha & nak bli hp jenis mcm mn utk sha...sha ni sik tau smue ni...apa yg sha tau...org bg sha pakai...dats all...dah biase mcm tu...if gi kedai survey pasal hp ni pun sha blurr je...mak & adik sha lagi expert wohh..last2 blik tangan kosong cos x to nak bli hp ape...ade sape2 (tmasuk silent readers) nak ganti hp 6020 sha dgn BB Storm ke...iPhone 4 ke..?...eceh....@__________@.....miss my dad now...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...