October 18, 2010

amzar makin bijak

hari jumaat sha cuti cos mak sha dijadualkan operate katarak hari ni...pg dah siap lawa2 nak gi klinik oh pakar mata...pas check bp kat klinik gov trus bertolak ke oh klinik tu...smp je kat sane pas doc check2 apa yg ptt trus doc bg tarikh 22/10/2010 plak...laaa penat den...rugi je amik cuti...dahla hari tu ade exco, x leh cuti or berganjak langsung....mcm mn nak bw mak gi klinik, nak jaga amzar...actually kita bleh pilih samada nak hr rabu or jumaat...if rabu, sha kena bw mak gi dressing hari khamis..dahla keja...xde sape plak nak jaga amzar...so pilih jumaat jela...blehla minta akrema tolong jagakan moreover sha kan cuti sabtu & ahad..ingat nak minta tolong wanila utk hantarkan & amik mak sha t...nak minta adik sha tukar shift malam plak nak teman mak gi klinik t...so done..petang tu sempat ikut kwn gi movie the robo...mmg k la...luv it..so touching & i really admire aish...so beauty...luv d bb delivery scene & oso d last scene...hmm worthy gak tgk movie ni...

hari sabtu plak wani dtg umah...ingatkan dia nak dtg pas asar...so tara tunggu wani sha ajak amzar turun bawa men beskal...gelagatnya blehla tgk dlm pics tu...then wani msg nak dtg pas maghrib plak so pesan kat wani soh blikan roti gardenia but dia x dpt plak msg sha...then bila wani offer nak bw sha gi bli makan apalagi trus sha, amzar & adik sha terjah kete kancil wani...mula plan nak bli nasi paprik je kat kedai laluan pasar mlm tu...tiba2 teringat plak hari sabtu kan ada pasar mlm...hmm i x lalu makanan pasar mlm...then ajak wani gi restoran line clear...wah jgn ingat pg road je ada rest ni tau..amzar plak bile nampak je pasar mlm tu trus dah stat minta blikan kete...wuaaa...smp sha bis tapau makanan amzar msh x bis2 dgn kete die....then mulela amzar teriak cos sha x blikan...even dah pujuk dgn mcm2 cara but still amzar x makan dek pujukan tu...mmg rugi blikan menan utk amzar...cpt sgt ranapnya...boh layan jela...lantakla die nak teriak ke ape ke...once i said no is no...no compromise at all...titik.

tgkla gaya amzar berbeskal...cover macho x habis2

as usual hari ahad plak ialah hari ke market...kali ni awal2 sha dah inform kat mak sha tunggu dlm kete je dgn amzar....x sanggup den nak biskan $ bli kete utk amzar & then x smp 1 min bis kete tu ranap dkejekan amzar....so amzar awal2 lagi dah teriak nak turun gi market...sha buat dek je....then bila dia dah senyap sikit layan amzar lukis2 muka family aku...x sempat nak snap plak lukisan amzar ni...mcm monster je sha tgk muka kitaorg....then suddenly amzar ckp...'mak tgkla mak & anak yg dok jalan kat depan tu'....so sha pun dgn perasaan terkesima usha gakla apa yg amzar ckp tu...(ialah mana penah amzar soh sha tgk2 org mcm ni)...then amzar ckp 'mak tgk anak dia jalan tak pegang tangan mak dia, tapi mak & makmak slalu pegang tangan amzar bila kita p jalan2...pasepa mak...amzarkan dah tau jalan seniri...tengok budak tu, mak dia bagi dia jalan x pegang tangan...amzar kan dah besar & pandai jalan seniri...mak & makmak plak slalu nak pegang tangan amzar & marah2 amzar bila amzar x nak pegang tangan'...uhhh...apa yg ptt sha jwb...mmg blurr je la..then suddenly dapat idea...'mak pegang tangan amzar cos mak tak nak amzar ilang ke or org amik amzar...kalu amzar ilang mak mana ada anak...sapa nak jadi anak mak...amzar x kesian kat mak ke?'...hehehehe...apelagi trus amzar pujuk sambil hug & kiss..'k..k..k..dun worry...pasni mak pegang tangan amzar kuat2 tau...ummmaaaa'..hahaha...sejuk hati sha dgn kepetahan & kebijakan amzar skang...lupo plak nak inform...mak sha sempat plak blikan kete utk amzar xp as usual ranap le kisahnye...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...