October 01, 2010

sambutan raya 2010

pas dah dekat sebulan raya baru sha buat entry raya...apa nak buat sha kan wanita bz mengalahkan 1st woman...ehehehe..well as i said raya tahun percubaan kedua sha buat biskut seniri..ada biskut arab, biskut cornflakes (yg telah diadun & direka seniri ramuanya oleh sha), biskut koko, biskut cappucino, biskut almond london, marble shortbread, biskut samprit, biskut hazelnut yg x jadi, kek mentega, kek span & kek biasa...mmg sedap2 smua...bbaloila gak usaha sha bsengkang mata siang malam mengadun biskut ni...alhamdulillah...even ada bbrpa insiden yg x memuaskan hati bkenan urusan tea table n dining table xp tpaksa dimaafkn stelah dpujuk oleh mak sha...

1st day raya

bgn pagi trus sapu umah cos semak sgt..after dat kejutkan amzar n mandikan die & pkikan baju baru...after dat sha plak mandi n solat sunat raya kat umah je...then pas sarapan tolongla plak mak sha memasak utk tetamu yg akn dtg t...menu raya thn ni ialah nasi briani, dalca kambing, ayam masak merah, udang masak kicap & acar timun+nanas+bawang+cili (made by sha)....as usual tetamu sha thn ni rebe & rethina...tetamu baru plak ms yap & family abg ganesh...others plak sedara mara je...almost 50 pax....n late nite br wani muncul wif her family...1st time wo family wani dtg umah n borak2 smp kul 12 midnite...after dat pas kemas2 trus landing...penat melayan tetamu..

2nd day raya

bgn pagi x buat pe2...pas solat n bf ngadap tv n kemas2 apa yg ptt cos nak kene gi braya pas zohor t...so pas zohor trus bsiap2 n btolak k umah sedara mara wif my family + my bro yg dtg dr ipoh...so v plan nak gi dgn kete myvi my bro...& sha dgn xcitednye cubela bw...mase bw tu tibe2 sha break n tekan minyak skali so apelagi trus kepala amzar hentam dashboard...sib bek la xde pe2 yg serius...actually sha lupe kete yg sha bw tu kete auto...kaki kiri ni suddenly tekan break (used 2 drive my manual iswara)...pas 2x sha buat mcm tu trus minta abg je yg bawa...x brani sha...amzar plak pas2 trus silent...bile sha tanye sakit ke x die diam je..pas2 badan plak kejap panas kejap ok..sha mmg risaula...pas lawat umah makcik kat perak rd trus mak ajak gi nagore durga nak minta doakn utk amzar takut die tkejut...alhamdulillah pas2 amzar dah ok...mase kat umah makcik kat jkr amzar dah nampak k skit n v plan if demam die masih x kurang trus nak bawa dia gi klinik je...alhamdulillah gi umah sedara mara yg len amzar dah k skit n dah x demam...so ktorg blik je umah trus cos ade gi kwn2 n member nak dtg umah sha..time ni mmg kopakla poket sha hulur duit raye...xpela ape2 pun janji hepi.

3rd day raya

nothing 2 do till maghrib...maghrib br nak gi umah uncle for open hoz...so from morning mmg bz kemas umah n basuh2 baju cos sok dah stat keje..mmg penat....n after blik dr open hz dlm kul 11pm lebih trus je landing...sib bek sha dah prepare brg n baju utk pki kj sok...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...