February 21, 2011

perjalanan pergi balik ke kindy

Sejak tukar kindy sha la yang menghantar & mengambil amzar dari kindy....waktu menghantar mmg takde masalah maklumla otw ke keja gak...but waktu mengambil je slalu rush....slalu kejar masa.....yela dah lunch hour...kalu lengah2 mmg tak sempatla....dari town ke gelugor then ke sungai ara pastu ke town balik...tu blum kira waktu pakaikan kasut untuk amzar masa nak amik dia, waktu tunggu my mom turun nak amik amzar kat bawah sambil bawa bekas lunch utk sha (sha takkan biar amzar naik tangga gi umah sorang2 even 2 tingkat je....biarla dia besar skit...slalunya sha akan tunggu sampai my mom turun n amik amzar), traffic lite, jam, panas membahang...uhhh memenatkan....belum kira semput keta kesayangan sha berkhidmat.......uhhh berlemuih ja sha sampai office....sampai je office tepat2 2 then rush nak makan plak....mane tak lapo if rushing macam ni....

even my mom mengofferkan diri nak bawa balik amzar by bus tapi....kesian plak...dahla bus dr sg ara ke gelugor amik masa satu setengah jam...pastu panas plak...tak sanggup den nak bayangkan my mom jalan bawah panas terik, berpeluh juz nak gi amik amzar...pastu balik dgn my mom berkuyup peluh sekali dgn amzar...aduhhh....tulis pun dah bleh terasa azabnye....sha yang gi dgn keta pun tak tahan kepanasan mcm mn my mom & amzar nak jalan dlm kepanasan....so nak tak nak terpaksala sha gagahkan diri gi angkut amzar. 

tapi....

hmm ade tapinya.....

even sha penat sesangat tapi bila tengok amzar tidur lena di sebelah masa sha drive fuhhh perasan lega & nikmat tu memang tak dapat digambarkan....alhamdulillah...

slalunya becok mulut amzar cita apa yang jadi kat kindy....memang jarang sangat dia tidur....kalau dah tidur tu kira amzar kenyang & penatla....my sis selalunya kasi amzar makan tengahari dulu masa sha gi amik dia....maklumla....breakfast kul 10am....dengan main lagi...mestila kelaparan bila jam sampai kul 12....sha plak sampai kindy slalunya dlm kul 115 if tak jam....except friday mmg amzar tak sempat makan tengahari cos sha sampai awal so melantak kat umah je la bersama sha....

so far perkembangan pembelajaran amzar pun ok....amzar dah bleh kenal huruf, numbers, colors & shapes....habis dibacakan satu2 huruf kat signboard tepi jalan & kedai2....then siap diajarnya sha if traffic light color red mak kena stop....if color green mak kena go...if yellow pun mak kena stop tau.....lebih banyak ayat ongputih disebutnya (t sha story dlm entry len)....alhamdulillah....

mmg sepanjang perjalanan menghantar & mengambil sha manfaatkan layan amzar....biar je die nak membecok banyak2 cos lebih banyak dia membecok lebih banyak ilmu yang dia dapat....

walau penat giloss & sakit kaki yang teramat tapi segalanya hilang bila tengok wajah ceria amzar menyambut kedatangan sha....uhh bayar berpuluh juta pun belum tentu sha dapat beli senyuman ceria amzar....yup his smile will always melt my heart....moga ALLAH berikan sha kekuatan & ketabahan utk terus berjuang dalam membesarkan & memberi yang terbaik kepada amzar...ameen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...