February 28, 2011

nak besar

tadi pagi sha singgah usm jap sebelum anta amzar ke kindy....dalam perjalanan amzar tengok lain je jalan terus tanya

amzar: mak p mana?
sha: mak nak p usm
amzar: mak tak p sekolah amzar ka?
sha: pas mak amik barang kat usm kita p sekolah ye
amzar: hmm ok....mak...
sha: ya sayang
amzar: usm tu apa?
sha: hmm usm tu universiti....macam sekolah juga
amzar: kalau sekolah pasepa mak tak bagi amzar sekolah kat usm?
sha: usm ni sekolah untuk orang besar macam mak
amzar: ok...amzar boleh masuk sekolah mak tak?
sha: amzar tak boleh masuk dalam tapi kalau nak tengok kat luar boleh la
amzar: kalau amzar nak masuk dalam macam mana?
sha: kalau amzar nak masuk dalam amzar kena belajar rajin2...jadi clever boy....dengar cakap teacher....jadi good boy...baru amzar boleh jadi doktor...lepas tu beli keta besa...umah besa...
amzar: komputer?
sha: ya bleh bli komputer
amzar: handphone?
sha: ya bleh bli hp besa
amzar: yg letak kat tinga tu (earphone)
sha: amzar nak buat apa dgn benda tu?
amzar: nak dengar lagu macam bachia...bleh bli tak mak?
sha: ya....kalu amzar jadi doktor semua amzar bleh bli
amzar: apa ada dalam usm mak?
sha: ada teacher..books....computer
amzar: ada mainan tak?
sha: gulpp...ya ada kalau amzar nak jadi doktor ada patung mainan...nanti amzar boleh operate & check2 patung tu
amzar: hmmm (apela budak buchuk ni tgh fikir)
sha: amzar nak masuk dalam usm?
amzar: nakkk....nanti besar amzar nak masuk
sha: aik...tak nak jadi doktor
amzar: laaa mak kan cakap kalau besar baru boleh masuk sekolah ni so besar t amzar masukla

alahai....rugi je air liur sha cramah panjang2 td....amzar nak tunggu besar plak...habis impian sha nak lihat amzar jadi doktor?....hmmmm....tak kisahla...janji jadi orang terpelajar sudah

then petang tu pas amik amzar dr kindy sha singgah usm nak bagi assgn...dlm perjalanan

amzar: aik...awat mak p sekolah lagi? (usm dipanggilnya sekolah)
sha: mak nak bagi barang
amzar: amzar bleh masuk dalam tak?
sha: amzar mana bleh masuk...amzarkan kecik lagi...t teacher mak marah
amzar: alaa mak...kalu teacher mak tanya mak cakapla amzar ni anak mak (amboi diajarnya kita bg alasan)
sha: ohhh amzar anak mak ka?
amzar: yela
sha: bukan kaveen (anak jiran) ke anak mak?
amzar: alaa mak...amzarla anak mak...mak jangan lupa cakap kat teacher tau amzar anak mak
sha: hmm yela tapi amzar kena promise jadi good boy bila masuk dalam tau
amzar: ok....ada mainan tak? (tak habis2 dgn mainan...diingatnya semua sekolah mcm kindy ada mainan)
sha: nanti masuk amzar tengoklah seniri

lepas keluar dr pjj usm

amzar: mak....mak tipula.
sha: tipu apa plak?
amzar: mak cakap nak jumpa teacher tapi tak jumpa pun
sha: teacher mak p makan....lunch
amzar: mak cakap ada mainan?
sha: laa dekat sekolah ni takda mainan...mainan kat sekolah len...sekolah tu amzar tak leh masuk....sebab tu la mak suruh amzar jd doktor baru bleh masuk sekolah tu
amzar: ok....esok amzar jadi besar amzar nak masuk sekolah tu

aik....nak tunggu besar gak...doktor?hmmm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...