November 26, 2010

Monday cuti ke tak?

Sejak semalam call di office sha tak berenti-renti...semalam calls about kematian Dr Lim...mane umah die, ape address die, jumaat cuti ke & etc...hari ni kuar news kononnya CM umumkan cuti hari Isnin..berpuluh-puluh calls dr pelbagai dept call bertanyakan confirm ke tak cuti ni....blurr je pagi tadi..ade 1 mamat tu tegur 'aik hgpa dept plg tinggi pun tak tau ke?'...'allo encik abang, walaupun dept kami tinggi belum tentu kami tau semua & if tau pun sudah tentu tak leh reveal slagi tak confirm & tak dapat kelulusan'...trus terdiam mamat tu....ialah CM tak buat announcement mana bleh kita pandai2 inform....hanya jawapan 'tunggu pas lunchla' yg kami bleh berikan...dengar je cuti ramai dah plan mcm2..ialah bersambung skali dgn cuti umum mau tak syok.

Finally pas lunch dapat news TAK CUTI...berpusu-pusu calls lagi.....mcm2 plak peel dorg...ade yg ckp laaa... wot!...confirmke?...dorg cakap cuti...kami tgk dlm web...radio announced...hahaha tak kisahla ape brita yg diterima but once tak, its takla...kalu nak cuti applyla seniri... :-)

Woteva...samada cuti or not sha tetap cuti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...