November 11, 2010

kronologi ke KWSP

9 November 2011

Minta tolong Shazwani teman sha ke kwsp nak claim duit pengajian yg sha dah bayar..xp perut dah berkeroncong so ajak wani ke restoran ex bf...salah satu rest kat area PT....food?..not bad...utk penggemar nasi kandar mmg heavenla but for me its juz hmmm blehla...cos m not a kind yg suke makan nasi kuah banjir or berempah...ayam seketul tu dia punya beso...kenyang makan ayam je...last2 terpaksa gak tinggalkan even order nasi separuh...dah x leh sumbat lagi...pas makan kami pun balik...eheheh lupa plak...KENA BAYAR....even rest ex bf but business tetap business bak kata manyak cina kedai jual brg bakery..spttnye manyak tu kene pulangkan balance 5 sen then sha ckp lerr 'no need la...u keep d change'...dgn beso ati...xp korang tau x ape manyak tu jwb, 'noooo 5 sen is oso a money...business is business maaa'...wau terpegun sha mendengarnya xp bile x dpt gak 5 sen manyak tu kasi 10 sen kat sha...hmmm wot should i say...xkan nak bertengkar minta 5 sen gak kan...anggap rezki sha je la...sambung blik cite sha td...wani plak pas bayar trus je berdialog,' aku ingatkan FREE maklumla rest ex bf.'...sha pun dgn xcitednya menjawab,'laa aku pun ingat FREE cos dia yg jd cashier td.'...'hmm xkanla dia nak bagi free dah kot, hg bukan lagi gf dia,'....zappp rase ati pas dgr jwp wani ni...oi sha, kembalila ke alam nyata...:-p....hmm so bile dah gi makan kat rest ni alamat x sempatla nak gi kwsp so lastly blik office jela...pesan kat wani soh dtg sok plak

10 November 2010

Gaji masuk hari ni...nape awal sgt??...ntahla...sha nggak tau...mayb cos raye haji kot...xp x leh sentuh cos next gaji masuk 25 Dec plak...so kene pandai2la budget...then sha & wani gi kwsp...smp je kat sane dorg ckp borang x cukup plak...dorg minta surat pengesahan pengajian....laa sha dah penah claim last year pun still kene bg juga ke?...xkan tiap kali nak claim kene kasi surat tu?...original plak tu...ishh jenuhla nak gi usm minta surat tu then kene tunggu plak dekan sign...buang mase tul...hmm xp nak buat mcm mn...kene buat juga if nak duit....duit punye pasal x kisahla....ingatkan bleh settle hari ni xp terpaksa gak ditunda.

pas2 kami dua gi kfc jln larut....dah xde idea nak makan pe lagi..kfcla habuan kami hr ni...so spending time there sambil borak2 kisah dolu kala...dlm pada borak tu tiba2 timbul cita serbuk celak...sha kan dr dulu wajib pki serbuk celak ni...x menla pensel2 celak...so nak djadikan cita serbuk celak yg sha dpt dr sedare yg gi Mekah dulu dah bis so sha terpaksela cari kat cni...last2 jumpe kat pasar mlm...1 botol kecik RM1...blila 2 botol...blik umah bile nak top upkan dlm bekas celak adusss tensi...celak yg sha sangkakan serbuk rupa2nya adalah habuk....ishhh sentuh ngan jari pun x lekat warna hitamnya mcm mn nak lekat kat mata...nak tak nak kena harapkan sape2 yg gi Mekahla utk blikan...& yg plg best skali aunty wani plak ade kat Mekah skrg...so wani dgn berbeso ati telah mengofferkan diri utk memesan kpd auntynya celak tu...Alhamdulillah...hopefully dpt..eagerly waiting for it...specially celak Ismid...celak kegemaran Nabi saw.

11 November 2010

Rase letih sgt nak bangun pagi ni...dgn kepala yg terasa berat...sakit tekak & hidung tersumbat...apakah ini tanda2....?..hmm so dgn xde mood sgala sha siap gak nak gi keje....sejuk plak bile dlm office ni smp menimbulkan kelaparan (alasanla tu)...so turunla tgkt 6 nak bli bihun singapura (dah set dlm mind awal2)..order bihun singapura x nak sayur, hanya udang...blik je bile buka terserlah udang 2 ekor...br je bercita2 nak mskkan udang dlm mulut tetiba bile kupas rupenye udang x masak tul...ishh apela...rugi je buang 2 ekor mcm tu...hmmm..then bile kuis2 bihun nak makan berketul2 potongan cili padi terjengul dlm tu...bihun singapura org mskkan cili padi ke?...heran bin ajaib...woteva...makan je la labu...masuk je dlm mulut....ya Rabbi pedas nak mampus...dgn kepedasan cili api + lada itam mmg meletops...ape lagi pas 2 3 suap smp menguarkan air mata sha pun dgn berbelah ati terpaksa buang gak bihun tu...hmmm syaitan bersorak gumbira dpt makan free...so makanan sha hr ni hanya susu halia cos sha dah xde mood plak nak telan makanan cos dah terang lagi bersuluh flu telah menyerang daku...sblm ni flu ni x dpt kuar cos sha dah telan ubat siap2 xp lani sblm sha sedor die plak yg memulai...so dah msg vani minta amikkan flu tablets dr klinik t...& dah plan nak zzzzz lunch hour t..

quizz mikro x settle gi...kene study utk xm...assign x pandang sbelah mata pun....sok xco..next week raye aji....mummyyyy help meeee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...