November 08, 2010

HAPPY BESDAY

Sha nak wish HAPPY BESDAY kepada semua makhluk ALLAH yg sambut besday hari ni...specially to MY BEST FREN REBECCA (rebe) & blogger Mummy Ayu ....moga hidup kalian diberkati & dirahmati ALLAH SWT...


sempena besday rebe hari ni sha nak story mory pasal persahabatan kami yg mencecah hmmmm (tgh mengira ni)..21 tahun wahhh...persahabatan kami ni bermula semasa Darjah 1 lagi uols...citanya bermula gini...sha actually daftar sek kat sek keb jelutong...1st day tu sha dah gi sek & amik sgala alat2 n buku2 sek...tup2 blik umah mak soh sha gi sek ren keb jelutong barat plak...ghuponye abg sha dah pujuk mak kononnya die bleh amik & bw sha blik sek cos sek kami berjiran (abg dulu sek men jelutong)...kononnye la..but at last sha p blik dgn beca gak...hmm x leh harap...ishh terlalut kok len plak...kla sambung blik cita sha & rebe ni...dulu2 dorang akan ikut giliran sape dtg dulu dpt kelas yg atas dulu...xp sha ni len skit....abg sha pun tanyala..'sha, hg nak satu kelas dgn hirakah?'..hira tu jiran sha...sha pun jwb nakla...ada gang maaa...kelas hira ni plak kelas no 1...kelas baiduri...slambe je abg sha minta izin cikgu class tu nak mskkan sha dlm class baiduri ni...masa tu dah 2nd & cikgu2 pun dah settle smua urusan daftar mendaftar ni....sib cikgu tu ckp k ..alhamdulillah...so bila cikgu soh cari tpt duduk sha nampak ada 1 je tempat kosong kat sbelah budak montel xp cute yg dikenali sbg rebe...hehehe....so from d moment sha duduk sbelah rebe bermulala saat persahabatn kami...actually mula2 tu mmg kami x rapat sgt...juz kwn mcm tu je...

persahabatan kami mula rapat bila kami msk form 4 sains kat sek men jelutong...x sangka kami dpt satu kelas...dr duduk sbelah menyebelah smpla tido sbelah menyebelah (jgn salah fhm ye...kami tido skali dlm khemah utk kem jatidiri ek)...pas2 tusyen pun skali gak...tusyen blkg GAMA...melihatkan persahabatan kami mmg ramai yg jeles & kami gak digelar 'pasangan les yg bahgia' oleh Anthony (Kole)...hahahaha dasyat woh gelaran...kalu org x to mmg depa pk bukan2 nya...


rebela peneman setia sha dikala sha nak dating, shopping, lepaking etc...smua curi2 tau...(jgn habaq kat mak sha ya)...smp lani mak sha x to sha penah buat keja ni...wakakaka...port2 komersil kami ialah mcd komtar, bulatan escalator tgkt 3 komtar, bus stop chowrasta, GAMA...kalaula tpt2 ni ada mata, mulut & tinga for sure depa non stop ckp pasal kami berdua.....


actually rebela yg byk mengajar sha cara nak berpakaian...maklumla sha kan kuno...slain jeans & tshirt mmg sha x pandang dress len...bj kurung pun pki nak p sek je....mak sha plak mmg larang sgt2 sha pki tight shirt ni...sha plak akn curi2 bli baju ni & semunyikan kat umah rebe...sok nak kuar rebe akn bw baju tu then sha tukar dlm toilet...wakakaka....kalu nak cita pangai & gelagat kami dulu mmg x cukup blog ni...lgpun sha terpaksa merahsiakan certain things utk keselamatan sha gak (hahahaha takut mak terbaca)...

sha & rebe terpaksa berpisah lepas SPM...cos sha dah gi kl nak blajar..rebe plak pilih nak sambung form 6...but even kami terpisah kami still akn berhubung & berjumpa bila ada kesempatan...even sha gak dah berkawan dgn kawan rebe, rethina....till now if raya posa & raya haji rebe & rethina adalah tetamu tetap umah sha...cos of them mak sha sanggup masak sedap2....



rebe ni dah kira mcm diary sha la...cita sha zaman dolu kala mmg dlm tangan rebela...& vice versa....hehehehe...bukan dolu kala je...zaman lani ni pun sama ja...xleh jumpa slalu dlm email, sms & ym pun jadila...eh eh eh lupo plak wani pun salah sorang bestfren sha yg slalu share2 cita ni...(merajuk plak cik adik tu t)...


hmm sha harap hidup rebe sentiasa dilindungi & diberi kebahgiaan...moga rebe diberi kekuatan mental & fizikal utk menghadapi sgala dugaan yang mendatang...i know u can do it dear....moga persahabatan kami berkekalan hingga ke akhir hayat....take care dear...will pray for u alwizzz....luv u....ummmaaaah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...