April 11, 2011

anjing laknat

last fri (nampak sgt entry lapuk...ade aku kesah?..cewahhh)....well my mom ajak amzar teman dia turun bawah blok jumpa cousin bro sha.... 

so amzar pun dgn sronoknya sambil berjimba sakan turunla bawah dulu diikuti my mom dibelakang...
skali datang anjing laknat (geram tull) terjah amzar...

apelagi bertempiaran lari amzar naik balik tangga...

sha yg dlm umah terkejut beruk bila dengar suara amzar...

jenguh dr balcony ternampak 3 ekor anjing dok nyalak kat tangga blog sha...

apelagi kalutla sha turun bawah...

sib my mom ada so my momla pujuk2 kan sambil dukung amzar....

syahdu je tgk muka budah buchuk time ni....

sayu ok...takutla tu...uhhh kita yg beso gedabak pun dah kecut kena nyalak dgn anjing siap berselawat ber ALLAHU AKBAR sakan....kalau sempat ayat Qursi pun dibaca skali nikan budak umo 4 1/2 tahun...

gerammm tulll sha....apelagi cepat2 sha search no hotline mppp & call 24 hours hotline dia....

puas sha maki hamun (ishhh ade maki2...dosa tau....marah2 je)...

tukang jwb mppp ape lagi kalut je amik repot...

baru je bis letak ganggang trus my sis cakap anak neighbour sha plak kene hambat...aduhai
trus pass no mppp to my neighbour & cari no ADUN kws...tapi time ni la xde org pick up d line....uhhh...sabo2

bile jadi macam ni dlm pale otak sha dah plan dah cara yg lebih jahat....tapi sebelum tu nak tgk dulu tindakan mppp..

actually bukan kami tak penah report kat mppp....rasenye dah berpuluh malah beribu kali kami report tapi time diorang dtg anjing laknat ni pandai je semunyi...(yelah...org repot anjing2 tu lepak waktu awal pagi, petang & sepjg mlm...tapi diaorg dtg waktu tengahari...mestila tak jumpa...ngokkk tul)

then sekarang dah branak pinak & berkeluarga plak kat area sha....hmmm

bukanla kata sha benci anjing...nehi nehi tapi pangai binatang ni yg membuatkan sha tak tenteram nak bersuka ria di kws umah sha....

xde kebebasan...

area umah sha diconquered oleh anjing2 laknat ni...

if binatang ni dok tiam-tiam xpe gak ni dak, habis dinyalaknya manusia2 tak berdosa yg lalu lalang

budak2 kecik siap kena kejar2an

semua manusia area sha takut2 je nak ke car park ke...main d padang ke

mmg dasar tak sedar diri....

dahla menumpang berteduh bawah kete kiteorg tapi dinyalak plak kami bile nak amik kete...uhhh

sib bek tahap kesabaran sha ni masih d tahap membanggakan if not mmg dah lama kena sula anjing2 laknat ni

hopefully mppp mengambil tindakan segera spy tak terjadi perkara yg tak diingini

sekarang amzar tengah demam...terpaksa amik cuti sehari dr kindy...ni semua gara2 tertakut dek anjing2 laknat tu la.....grrrrrr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...