March 13, 2012

Saya Kena TAG!!

ditagged oleh Rahmah Ram Ram & baru ada masa nak buat tu pun draft dulu cos terpaksa fikir dulu sebelum jawab beberapa soalan...& of cos kena cek dulu sebelum mengetag sape2 cos kdg mereka dah ditag terlebih dulu......thanks Rahmah Ram Ram cos memberikan sha peluang utk update blog yang dah nak bersawang ni...ada rules ok...


RULES:

  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back!
  • No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS "YOU LEGITIMATELY (a.k.a. REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.
11 PERKARA MENGENAI DIRI SAYA


1. seorang yang independent
2. keras kepala jika dipaksa buat sesuatu yg tak suka
3. lembut hati jika membabitkan hati & perasaan
4. suka layan org bercrita
5. perahsia...uishh
6. sensitif & sgt mementingkan harga diri & a little bit of ego
7. pembersih sbb tu susah nak makan luar
8. susah utk memulakan perkenalan/perhubungan tapi cepat rapat bila dah kenal & serasi
9. tak mudah percaya pada sesiapa
10. mementingkan keluarga specially amzar...yes he is everything for me
11. suka berangan well berfikir actually.... :P

Soalan yang ditagged pada sha
  1. lagu cinta yang menyentuh hati dan sanubari anda - hmm lagu cinta?...sha tak specific pada 1 lagu....asal sedap didengar & lirik cun sha layan je...janji lagu tu bleh menyentuh hati..
  2. berapa kerap anda pergi ke toilet dalam sehari - erk....pegi saje2 ke or pegi sebab ade urusan duniawi?...well dulu2 zaman remaja suke lepak kat toilet semata-mata nak belek cermin....but now pegi toilet bila ada urusan duniawi je...habis urusan duniawi cepat2 kuar
  3. makanan kegemaran anda - hmm tak specific gak...janji sedap
  4. lebih gemar membeli-belah sendirian atau bersama suami/kekasih, anak-anak atau kesemua sekali (berduyun-duyun pergi) - suka shopping sendiri...aman sikit...takde gangguan...bebas berfikir & berbelanja
  5. tempat bulan madu yang menjadi idaman - kashmir, tajmahal, new zealand, switzerland, netherland, himalaya, bulan, bintang erkkk
  6. hidangan hari raya yang paling anda gemari - hidangla ape pun smua sha pulun janji sedap
  7. apa yang anda buat apabila tiba hari cuti i.e. sabtu & ahad - cleaning, washing, cooking, watching, playing & yg sewaktu dgnnya
  8. tempat peranginan yang terakhir anda kunjungi - india
  9. suka tak makan di kedai mamak? - suka
  10. masakan ibu yang paling anda gemari? - semua yg dimasak oleh ibu
  11. apa yang anda ingin/impikan di dalam hidup anda? - berjaya menjayakan diri sendiri & menjayakan anak sha
Ok sekarang sha nak kena tag 11 orang plak

1. niena
2. dwaty
3. Rina
4. mummy ayu
5. nurul asyikin
6. ct n honey
7. shiema sufian
8. kunang-kunang
9. yna
10. oli-go
11. soly solicious

Soalan sha pada yang ditag ialah


1. Siapa keutamaan anda dalam keluarga? senaraikan dari 1-10.
2. Apakah pekerjaan anda? suka atau tak kerja anda & kenapa suka & tak suka?
3. Siapa yang banyak beralah & bertanggungjawab dalam keluarga anda?
4. Bilakah tarikh perkahwinan ibu bapa anda?
5. Apakah pengalaman anda di sekolah yang tak dapat anda lupakan sampai sekarang?
6. Siapakah inspirasi & pendorong anda dalam berblog?
7. Tarikh apakah yang tak pernah anda lupa & mesti tandakan bila terima kalendar setiap tahun?
8. Senaraikan nama kawan2 anda yang sentiasa berada bersama anda dikala senang & susah.
9. Senaraikan tarikh lahir setiap anggota keluarga anda.
10. Bila anda didalam kesusahan & kesempitan siapakah yang akan anda fikirkan dahulu untuk memohon bantuan?
11. Apakah impian & matlamat hidup anda?


sorry ye Rahmah Ram Ram baru ade mase nak jawab...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...