Bulan Disember lepas sha ada attend kursus pastri kat GIATMARA...kali ni diajar oleh Chef Zaki yang didatangkan khas dari Eastin Hotel
1st day sha sempat gi separuh hari ja cos kena attend kenduri sedara
2nd day baru dpt attend smp habis

persediaan mengajar

uli doh for pie 1st

acuan for pie

chef zaki tgh meng explain

tolong cucuk2 pie

process buat pie ayam


apple for pie apple plak
chef zaki kata apple hijau is better than other apple cos apple hijau is masam2 manis so taste pie pun akan terangkat



lepas dikupas dipotong kecik2


tambahkan gula

add kismis

add some cinnamon powder

kacau2 till kuar juice

bekas for pie apple

whipping cream for paste for fruits pie (sha tak ingat apa nama sbenarnya...hehehe..maklumlah dah bkurun attend baru nak post)

some sugar

add some lemon paste
kacau2 till likat

cream ni la..apa nama ntah

fruits pie

strawberry, grape, lychee, apricot
lepas ni sha dah balik...
kita sambung sok plak
lepas ni sha dah balik...
kita sambung sok plak
Bestnya dapat belajar mcm ni..teringgin gak nak ikut kursus mcm ni satu hari nanti.
ReplyDeletewahh, bestnya dpt join kursus mcm ni. Kursus ni sehari or byk eh?
ReplyDeletebestla sha!
ReplyDeletect: bleh ja...juz tanya kat MARA
ReplyDeletenoraim: slalunya 2 hari...sat & sun
rina: mmg best rina...best makan free