Bulan Disember lepas sha ada attend kursus pastri kat GIATMARA...kali ni diajar oleh Chef Zaki yang didatangkan khas dari Eastin Hotel
1st day sha sempat gi separuh hari ja cos kena attend kenduri sedara
2nd day baru dpt attend smp habis
persediaan mengajar
uli doh for pie 1st
acuan for pie
chef zaki tgh meng explain
tolong cucuk2 pie
process buat pie ayam
apple for pie apple plak
chef zaki kata apple hijau is better than other apple cos apple hijau is masam2 manis so taste pie pun akan terangkat
lepas dikupas dipotong kecik2
tambahkan gula
add kismis
add some cinnamon powder
kacau2 till kuar juice
bekas for pie apple
whipping cream for paste for fruits pie (sha tak ingat apa nama sbenarnya...hehehe..maklumlah dah bkurun attend baru nak post)
some sugar
add some lemon paste
kacau2 till likat
cream ni la..apa nama ntah
fruits pie
strawberry, grape, lychee, apricot
lepas ni sha dah balik...
kita sambung sok plak
lepas ni sha dah balik...
kita sambung sok plak
Bestnya dapat belajar mcm ni..teringgin gak nak ikut kursus mcm ni satu hari nanti.
ReplyDeletewahh, bestnya dpt join kursus mcm ni. Kursus ni sehari or byk eh?
ReplyDeletebestla sha!
ReplyDeletect: bleh ja...juz tanya kat MARA
ReplyDeletenoraim: slalunya 2 hari...sat & sun
rina: mmg best rina...best makan free