March 12, 2012

Farewell to Ina

On 1st Mac hari tu (nampak sgt pas bersawang baru terhegeh-hegeh nak update blog) my boss aka Mr Ng belanja staff makan d Kenny Roger's 1st Avenue sempena keberangkatan oppss farewell one of our officemate Ina...Ina dah keje slama 7 years d office kami...so kira veteran staffla even young, single & available...seramai 8 staff termasuk sha & Mr Ng menapak dengan glojohnya ke Kenny Roger's....pilihan menu 100% diserahkan kpd Mr Ng cos hehehe dielah pembayarnya...staff cuma pilih air saje....& once foods sampai terkejut terkuzat fikirkan mcm mn nak habiskan foods tu semua...sib beklah food dpilih sikit2 so semua merasa & hanya mushroom soup je dpt sorang sepinggan tu pun tak habis....

 tgh tunggu lif....disebabkan tukang amik gambonye sha maka sudah tentu gambo sha paling kurang disini

 Mr Ng tgh buat pilihan menu dibantu oleh Fahmi

 tukang tgk menu...sis stella tgh cari menu vegetarian

Mr Ng offerkan diri snap gambo kami...

 amboi amboi amboi....manjess Ina ni

 tgh tunggu hidangan sambil belek menu

 Fahmi plak offerkan diri snap pic kami dgn Mr Ng

 1st menu....ayam of cos

 garlic bread yang panjang & beso

 sesi meratah

 spagetti bolognese...tak nyummy langsung...semua makan secuit je pastu tolak tepi

 ni pun spagetti gak...ada rasa2 masam manis sikit....disebabkan nyummy maka berjaya menghabiskannya dgn cuitan 2 3 suap dr semua

 menjamu selera

 macaroni masak cheese...muak...bleh layan sesuap je

 Mr Ng kusyuk

 
Kak khai yang tak heran...me wif manggo lassi yang tak nyummy langsung...rase susu je lebih...taste manggonye hilang ntah kemana....lagi sedap manggo lassi di little india...pure

 Ina tak pandang kiri kanan

 sedap sgt ke miza?

 now waitress KR plak jadi tukang snap 

 in different angle

 Ina yg excited dpt gifts

 1st gift

 2nd gift

 3rd gift...If u dream it u can do it...yessss

 sronoknye peluk gifts

 proses buka gift plak

 table lamp...suke dgn corak bunga2 warna warni kat lampu tu...melambangkan karektor Ina yg happy go lucky

jam aries....bintang Ina

 finally gift yg ditunggu-tunggu

 With love: Mr Ng, Uncle Ong, Stella, Azmi, Pak Yah, Marziah, Fahmi, Sha & Khairon


 suke dgn phrase ni....wherever u go, good luck will be always with you


 small card from us

 signed by all of us...actually card ni tercicir mase sha & sis stella nak amik gift lain lepas bli card ni dari S&J....then ape lagi patah balik ke S&J tanye kot2 tertinggal ke ape but tak jumpa....cashier tu inform die selit card ni kat paper bag hitam yg kiteorg bli....so ting trus sha tringat yg kiteorg kuarkan paper bag tu depan kedai kasut utk masukkan gift...cakap kat sis stella if ade rezeki mesti dapat if tak dpt takpela....then patah balik gi kedai kasut tu & ALHAMDULILLAH ade....so dah mmg rezeki Ina la ye.

 
bergembira dgn gifts nya

saje bli gifts byk2 cos lepas ni tak dapat nak celebrate b'day & wedding Ina....so all in one la tu

lepas balik dari KR asyik penuhkan perut dgn air je....ntah nape dahaga sesgt...ni mesti byk penambah perasa....balik umah pun tak makan ape....pas minum susu ensure segelas trus landing....nila bahananya pekena outside food....













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...