October 11, 2011

Malu atau segan

Dah menjadi kelaziman sha bancuh susu dlm botol utk amzar before sha mandi...so amzar pun akan minumla susu tu sambil tidur2 ayam....lepas sha mandi baru amzar akan dimandikan oleh my mum...& susu tu plak akan dtinggalkan separuh...sebelum ni sha akan paksa juga amzar habiskan susu dia b4 kuar umah but then bile asyik lambat je sha amik plak langkah lain iaitu bawa je botol susu ke kreta & minta amzar habiskan dlm kreta...mula2 tu ok je amzar bleh habiskan but then die dah mula balik perangai...asyik tinggalkan separuh...selalunya sha akan ugut amzar nak bagi botol susu kat teacher minta bgi kat amzar dlm class t...so amzar akan paksakan gak diri utk habiskan susu tu.....tapi mcm tak lut plak....if amzar tinggalkan sikit pun takpela ni dak hampir separuh btol.......memang sayang sgt2....bukannya murah susu tu...even dah byk ugutan dari sha tapi amzar mmg tak heran so apalagi hari ni dah jadi penentuan....as usual amzar tinggalkan gak separuh susu even sha ugut amzar habiskan tapi die still buat dek....so mase turunkan amzar di kindy tadi sha bg botol susu amzar kat teacher dia minta bagi dlm kindy t....apalagi terus amzar tutup muka sambil nangis tak nak turun kreta....hahahaha tau pun malu....even teacher dia cakap,'nvm, u can drink inside'....well its normal budak2 minum botol susu dlm kindy....but still amzar malu tak nak turun....sampaila sha ugut pujuk amzar,'so next time u must finish it in d car ok'..& amik balik botol susu tu baru amzar nak turun....hahaha....tobat dah pasni budak kenit ni mesti habiskan susunya dlm kreta...hahaha...

sekarang ni pun bila fikir balik mmg lucu je tgk reaksi amzar...well bleh sha gunakan cara ni utk stop botol susu amzar....even though sayang cos amzar lebih banyak minum susu thru botol but rasanya lebih baik sha mulakan utk stop botol dr sekarang...ye dak...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...