October 18, 2011

Binatang yang tak ada perikemanusiaan

BEIJING: Lebih 10 orang pengguna jalan raya membiarkan seorang budak perempuan terbaring nazak di tengah jalan selepas dua kali dilanggar kenderaan, lapor agensi berita Xinhua, semalam.

Insiden itu mencetuskan kemarahan meluas di China.

Rakaman kamera litar tertutup menunjukkan, orang ramai tidak menghiraukan budak itu - dikenali sebagai Yue Yue - yang terbaring selepas dirempuh sebuah van.

Kemudian sebuah kenderaan lain turut menggilisnya sekali lagi di luar kedai milik keluarganya di bandar Foshan.

Seorang pengutip sampah akhirnya datang membantu Yue Yue dengan mengangkatnya ke tepi jalan sambil menjerit meminta bantuan.

Selepas tidak diendahkan, pengutip sampah itu mencari ibu mangsa sebelum dia dikejarkan ke hospital.

Doktor berkata, kemungkinan besar Yue Yue gagal diselamatkan. - AFP

 
YA ALLAH dah takde ke perikemanusiaan dlm hati binatang2 ni...manusia sebegini tak layak dipanggil manusia..even binatang pun tau nak tolong jika kawannya accident....tak caye tgk pic bawah ni


keadaan yue yue sekarang



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...