September 07, 2011

Kronologi raya 2011

Sorila lambat update cite raya cos bz dgn preparation b'day party amzar this sat....

well raya tahun ni tak dapat sha nak snap family pic cos terlampau bz melayan tetamu maklumla dah mmg jadi adat setiap 1st raya sha buat open hoz tak sangka plak raya tahun ni bertambah tetamu...tapi tak kisahla...lagi ramai lagi happening...cuma terkilan sikit cos tahun ni my bf rebecca tak dapat datang...dah mmg wajib setiap raya puasa & raya haji rebecca & rethina singgah umah sha semata-mata nak rasa masakan my mom & minuman yang dibuat sha (bangga sgt dpt buat minuman)

 Friday (26/8/2011) - stat buat biskut raya cos minggu2 sebelum ni bz dgn shopping mopping & buat muruku segala...semalaman sha sempat buat 3 jenis biskut (pandan kelapa, samprit & suji oren) tanpa tidur...hanya tidur lepas solat subuh..

Sat (27/8/2011) - bangun tidur dekat kul 10am...sempat tidur 3 jam je....my mom awal2 dah gi umah abg sha nak tolong family abg prepare utk majlis doa slamat buka posa t....so pas bagi amzar makan sha stat buat biskut balik...2 jenis (biskut kopi & marble shortbread)...ingat nak settle almond london tapi choc dah habis...so terpaksala tundakan...habis buat biskut dlm 6pm lebih terus kelam kabut siap nak gi buka posa di umah abg sha...balik dr buka posa singgah sunshine bli choc & badam hancur....pastu mlm rileks jap sambil tengok movie lawak nak mamp seram tamil (kanchana)....

Sun (28/8/2011) - pas sahur, solat & tidur jap dlm kul 10am v all gerak ke market...nak bli brg basah tapi bli sayur je cos udang tak fresh...then trus gi kedai daging kapitan di jetty beli daging kambing & carpet....tahun ni baru sha decide pakai carpet cos lantai di umah sha makin sejuk plak & sejak pakai carpet amzar mmg tak nampak sofa....carpetla spotnya...ALHAMDULILLAH slamat sofa sha dari penangan keta2 amzar..mesti korang heran napa slama ni sha tak pakai carpet...actually sha tak suka habuk2 yang melekat di carpet specially bila kita jalan atas tu dgn kotoran yg melekat di kaki kita then bile nak sapu umah mesti kena angkat carpetla tu la ni la...byk keje...letih den ok...tapi bile mak sha request nak bli tikar buluh sha singgahla kedai carpet sebelah kedai daging kot2 terselit tikar buluh tu tapi nan ado & tetiba sha terbekenan plak carpet yg dijual kat situ...bile sentuh carpet tu dah feeling2 lak...so sha decide nak bli carpet je tapi jenis kecik skitla...yang senang diangkat sha bile nak sapu umah t...balik tu sha stat buat almond london plak...settle hal biskut

Mon (29/8/2011) - mula kemas & hias umah wif my sis...dlm pada tu sempat buat kek 4 biji (2 utk abg sha)....my mom plak dah gi market nak bli udang & ayam dgn abg sha....settle je keje baking cepat2 sha kemaskan semua barang2 baking n simpan dlm kotak...dlm pada tu sempat gak sha took nap dlm 30 min mase tidurkan amzar utk kembalikan tenaga...my mom plak jaga kitchen dept.....then dah bangun tidur trus kemas umah balik sampaila kul 2am lebih & sempat main mercun...

Tues (30/8/2011) - pas solat, sarapan segala tolong my mom masak plak....dlm pada tengah sediakan ulam (timun & nenas) tetamu dah mula bertandang & bermulala episod kebzian sha & family sampaila ke mlm....

Wed (31/8/2011) - mula beraya umah sedara mara sha...mula bertolak pas asar (saja bertolak lambat2 semata-mata nak rest) ...1st of all singgah umah makcik dulu (kakak my mom)...dah lepak dalam setengah jam gi umah abg sha...lepak sampaila isyak cos bz sgt repair astro yg tetiba buat hal & layan amzar main bubble

 sambil usha amzar sambil layan pavitra rishta

 booooo

 
  kuar angin je

 ekspresi muka serius

 happy sgt dpt main bubble...

Thurs (1/9/2011) - lepak umah je sementara nak beraya umah sedara pas asar t...lepas beraya umah sedara sha beraya umah wani ...tahun ni mmg sha tak beraya sgt umah org cos ternanti-nanti kunjungan sedara mara sha dr kl...takut bila kami keluar beraya sedara sha datang plak...


 amzar tgh sronok berulit d carpet yg sha beli

Fri (2/9/2011)& Sat (3/9/2011) - seperti yg dijanjikan sedara sha datang dari kl & stay kat umah sha & hari2 sha pun berakhir dgn melayan mereka 

Sun(4/9/2011) - rest & kemas2 umah sambil prepare barang2 utk keje & kindy amzar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...