September 29, 2011

CM's open office

 
banner hasil idea & sumbangan dari JPBD

Selepas kebzian yg melanda sejak 2 hari yg lepas disebabkan open hoz yang dianjurkan oleh office sha buat 1st time ever selepas berdekad-dekad memerintah....(ceewaah ayat tak leh blah)...hari ni baru sha bleh bernafas skit tu pun terpaksa bernafas tersekat-sekat gak cos risaukan amzar yg kurang sihat sejak semalam...asyik muntah je & ngadu sakit peyut pas makan satay selidi dicicah kuah semangkuk...agaknya die tak sesuai dgn kekacang dlm kuah tu kot...

well back to d story....mengikut sejarah (hasil crita semula dr veterans yang telah berkhidmat sejak zaman 1st CM Penang Dr Lim Chong Eu) office CM Pg belum penah mengadakan open hoz sempena raya spt offices gov yg lain...tetiba last fri kami dapat news mengatakan CM telah stuju utk open off buat pertama kalinya..so CM decide nak adakan on 29/9/2011 Rabu (30 syawal)...kira sebagai penutup syawal la tu....disebabkan bajet yg tak sberapa deco2 terpaksa minta ehsan JPBD yang terkenal dgn open office yg gah tetiap tahun..


Dengan hasil sumbangan idea & bantuan JPBD akhirnya berjaya juga kami staff2 admin merealisasikan impian CM even terdapat das dus dek kerana ketidakpekaan & kemalasan some staffs turun padang menyinsing lengan & bahu bersama but abaikan je cos itu adalah lumrah kehidupan berpejabat..ceewaaah

Well pujian CM, beberapa YBs dan JPBD mengenai decoration & usaha kami telah membangkitkan semangat lepas bertungkus-lumus memerah otak & peluh on Tues..ALHAMDULILLAH....mana taknye bermula dari deco, makanan, catering, services sampaila habis majlis kami staffs bawahan yg menghandlenya so bila kepayahan kami dihargai maka kebanggaan terselit juga di celah2 gigi geraham sha...dgn tu dptla gak staffs merasa breakfast roti canai foc hari ni....pssstt sha yg supply muruku yg dap2 utk open office ni dimana serdaknya juga tak dapat ditaste pas majlis...kena gak mengangkat diri sendiri cos takde sape nak tolong angkatkan..


 
ruang asing utk makanan ringan....
 sementara tunggu main dish sampai pulunla snap pic bersama beberapa cenderahati CM

menu: nasi tomato, ayam masak merah ,nasi himpit, lemang, sate, kuah kacang, koay teow grg, mee grg, ulam timun & nanas, mee kari, roti john, rendang daging, rendang ayam, bsikut, agar2, bengkang, karipap, pulut kacau, muruku, muruku hancur, cakes, air oren, nescafe, teh tarik, mineral, fruits etc

staffs yg bertungkus lumus utk menjayakan open office

 staffs belakang pentas

 
ditangkap basah merasa sate before dihidangkan

 bz...bz..

 pic terakhir diambil before bz melayan guests, menop up makanan, menghidangkan makanan etc

masing-masing tersandar keletihan...bekas2 makanan tu adalah tinggalan vips yg letih blum kami clearkan

akhir sekali terima pic muka sha yang keletihan

-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...