September 12, 2011

Amzar's 5th b'day celebration

ALHAMDULILLAH sambutan b'day amzar yang ke 5 sabtu lepas (10/9/2011) berakhir dgn baik...sha cuma celebrate secara kecil-kecilan di umah sha & disekalikan dgn kenduri arwah utk ayah sha....menu adalah nasi minyak, ayam masak merah, dalca, acar timun, bihun grg (my cousin sis) puding cocktail (by me), sweets etc....airnya plak teh tarik & jus oren....cake Ben10 plak adalah homemade dari bos sha....mmg sedap...

sha buat style buffet so beban keja tu kurang sikitla...maklumla umah kecik je...mmg ramai gakla guests yg datang tapi semuanya sedara mara & guests yg my sis invited....guests yg sha invite plak hanya wani je yg datang sedangkan sha invite dekat 15 org gak....hmm takpela...maybe ada hikmahnya cos kalau datang pun mungkin tak cukup space kot ~ wink....lagipun sha mmg suffered dgn sakit pinggang & sakit kaki yg teramat hari tu maklumla keja non stop...& maybe sebab tak nak sha flat terus cos layan guests yg ramai so guests tak datang...woteva....ALLAH knows well...

org cakap kalau nak tau siapa yg sentiasa bersama kita dikala gembira & susah tengokla waktu kita buat kenduri....tak kisahlah samada niat mereka baik atau tak masa attend kenduri kita tapi yang penting kesanggupan mereka utk attend tu...kesanggupan mereka utk sama2 merasai kegembiraan & kesusahan kita....woteva...

amzar yg selalunya suka bergaya utk bergambar tetiba bagai disampuk mengalami malu2 tahap melampau plak time b'day...jenuh nak minta amzar posing utk picca tapi tersipu-sipu je gaya amzar....segan plak dah budak tecik ni...sha yg mulanya rajin snap picca terus dah jadi tak larat plak cos guests yg datang non stop....so hanya guests yang datang awal2 je yg ada dlm picca sha...guests yg seterusnya terus dilupakan dek kerana kebzian & guests terakhir pun sha teringat nak snap bila dia minta sha tagkan picca b'day amzar....

well lets layan picca amzar....

jelly

 
tip-top mmg tip top
agar2 buatan my cousin sis

 
karipap (order)

sweets

 
coco crunch colorful
kacang wajib

 
guests  

guest yg sabar menunggu kek yang tak sampai2 lagi

goodie bags (kropok mimi, wafer, sumi, lolipop & belon)

 
foods

ben10 cake yang dilapisi freshcream...nyummy

 
lilin 5 years...konon ni yg terkini...woteva...janji ada 5

kek ni sha tempah dari officemate sha...saja sha order lukisan dari freshcream baru tak muak makan....pic yg lekat2 tu mcm boring plak tgk.....even ben 10 nya tak brapa menjadi tapi kek mmg sedap & lembut till ramai yg tanya bli kat mana

freshcream mula mencair so ni bermakna kek perlu dihabiskan segera.... ;)

apala yg uncle ni dok bagi cramah....aku tak sabar nak croboh kek ni

dlm proses memujuk amzar pakai cap kon

berjaya memujuk pakai cap kon ja...speknya tak berjaya dipujuk plak

helping amzar to blow d candle

feeding my mom

 
feeding my sis
 sabor je la

 
 


amzar yg masih malu2




wani my bf

my bf since college

my sis bf mazlifah

my relatives, neighbours & kawan2 my sis

my aunty

 
wani yg tgh layan amzar kopek kulit kacang

 
amzar yg baru nak nampak muka happy

lepas ni dah tak sempat nak snap pic lagi cos bz layan tetamu yg kejap2 datang sampai lupa makan sejarah ni till last guest baru terfikir eh nak snap pic la

 
last guest farah 

 
& her family...amzar dah tertidur keletihan di atas sofa


 










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...