March 25, 2013

Dah dapat balik dompet yang hilang itu

Last week sha dpt panggilan dari balai polis...mula2 tu cuak gak la...dok pk maybe cos saman yang sha tak bayar lagi tu but bila dengar ayat 'dompet puan ada dlm simpanan saya...ada org mai bagi' trus ceria...bersinar-sinar mata....ALHAMDULILLAH....akhirnya sha dpt balik purse sha yg hilang nearly 3 months tu...rezeki ALLAH...syukur sgt2 lebih2 lagi bila dengar semua docs termasuk voucher tunai kecuali duit ada dlm tu...ALHAMDULILLAH...so pas dpt izin bos trus bergegas ke balai polis jumpa koperal lee utk amik purse....mulanya sha wonder mcm mn la koperal ni tau no sha but bila tringat yg sha penah buat repot so no wonderla bleh dpt no tel sha....tula kelebihan buat repot...

Sib balai tu dekat je dgn office sha...walking distance....so sesampainya balai after tunggu tak smp 5 minit sha dah dpt balik purse sha..tak yah nak sign ke ape ke....trus koperal tu kasi purse sha....then sha pun checkla dlm purse tu apa2 yg ptt....ALHAMDULILLAH purse dlm keadaan elok & brg lain semua lengkap kecuali duit...tu tak leh nak kata apa la....koperal tu ckp dia dpt no sha dr repot yg sha buat.... :) ...sha tak tanya plak sapa yg bagi or jumpa kat mana...excited punya pasal lupa nak tanya hal tu semua...balik office br tringat nak tanya....but its already late......namun sha doakan moga hidup manusia prihatin yg sanggup bg purse sha kat balai polis tu diberkati & dilimpahi kurnia dr ALLAH...ameen

Kat office, sha mulala search brg2 dlm dompet...utk kepuasan...maklumlah dah dekat 3 bulan tak tgk purse tu...rinduuu...walaupun sha dah rugi RM100++ (ic RM60+lesen RM20+ATM RM20+duit dlm purse) but sha syukur at least sha dpt balik semua voucher tunai (RM100++ + segala member kad (sib tak buat balik hr tu....jimat duit) + gambar my late dad & gambar amzar.......ALHAMDULILLAH rezeki.....

Dapat ja my purse + segala kad maka automatic sha cancel medic card yg sha minta tukar tu..sib tak siap lagi walau sha tau yg actually dorang br nak stat buat...woteva...tetap ada hikmahnya...if not lesap RM10 sha...kad pacific & KFC sib tak buat baru hr tu.....kad2 lain ALHAMDULILLAH dah slamat smp tangan sha...

Balik umah zasss menuju ke singki utk cuci purse tu....maklumla....ntah mana purse sha landing selama 3 bulan ni before smp tangan sha...apa2 pun syukur sgt2...betulla...bila sesuatu rezeki tu mmg ALLAH tentukan utk kita maka tak lari ke mana la....mesti smp kat kita gak akhirnya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...