March 14, 2013

Cover Line Andai Tersalah Tegur Orang

Terbaca dalam 1 blog ni...mmg membuatkan sha tergelak sorang...trus tringat nak share dgn readers sha plak...moga korang terhibur ye...

1. Teruskan menegur, Kalau dah memang kompom salah, korang reka je cerita yang korang macam bebetul kenal dia sampai dia pun terlayan dengan korang..

2. Alang-alang dah silap tu, korang selamba je tegur benda yang ada kat sekeliling... dinding, siling, lantai atau apa saja sampai orang tu malas nak layan karenah korang.

3. Bila dah salah tegur orang tu korang terus berpura-pura tengah bercakap dalam handphone..

4. Menyamar jadi pegawai daerah ker, ketua kampung ker, AJK banci penduduk ker, atau apa-apa pekerjaan yang berurusan dengan orang.

5. Nak elak korang digelakkan, korang gelakkan diri korang siap-siap. Berpakej dgn guling golek-golek serta lelehan air mata sampai orang sekeliling tension dan melupakan insiden itu begitu saja.

6.Cakap jaa memang hobi korang tegur orang tak kenal, nak tambah kawan tapi pastikan alasan ini digunakan dengan orang yang berlainan jantina.

7. Mengaku sebagai saudara jauh yang tengah mencari waris pasal harta pusaka, nescaya diorang akan kenal korang serta mata tanpa ada paksaan...
 

dulu slalula terjadi but now sha dah tak mulakan tegur orang until sha benar2 pasti yg sha kenal dia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...