January 07, 2013

Ganti mykad

Salam....as u all know purse sha kan hilang mse city walk...so d next day sha jpn nak buat ic & mykid....dah lah ramai....lepas sejam menunggu finally no sha dipanggil....bile sha ckp nak ganti mykad yg hilang & tunjuk polis repot, pegawai tu soh sha bayar RM110...wth....bile sha tanya nape bleh die ckp dlm repot sha takde perkataan 'dicuri/diambil/diragut'....dlm repot sha tertulis 'tiada dlm simpanan'.....manelah sha tau...dlm keadaan panik, tension, sedih, serabut etc sha buat repot....lagipun ni la 1st time sha facing hal sebegini...polis tu pun tak inform ape2 kat sha...nak salahkan sape?rase nak sound je mase ni but sha tabahkan hati...

sha informla kat pegawai tu mana sha nak tau kena tulis repot mcm tu...so pegawai tu ckp sha bleh minta kurang ke RM60 cos 1st time...sha kena isi form pengecualian & fotostat segala mak nenek (polis repot)..dimana servis fotostat tak disediakan & sha kena bergegas cari 7 eleven semata-mata nak fotostat sekeping kertas....dah settle amik pic sha dpt mykad sementara pastu sha kena plak gi fotostat blik utk buat mykid (kena fotostat mykad sementara & surat branak anak).....sib baikla mykid free if not mmg mengamukla sha..

sha rasa fed up betul....kita tensi cos kehilangan purse segala....dengan payah nak kuarkan duit dr bank...diaorg plak buat2 tak fhm keadaan kita & minta kita bayar itu ini....sha nak tanya mcm mn plak prosedur nak buat lesen memandu?kena bayar gak ke?brapa?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...