September 14, 2012

Tayar kereta terseret

Bila difikir-fikirkan balik mmg rasa seriau je....still tak hilang debarannya even after tulis entry ni....tadi pagi as usual lpas anta amzar ke kindy maka memecutla sha smp kat traffic light highway depan gat lebuh macallum...1st traffic light dah hijau so dah lepas, traffic light kedua kelip2 hijau,ada kreta kenari di depan, ingatkan kreta kenari tu akan jalan so sha pecut je la but tetiba kreta tu brenti, terkezut terkuzat sha brek kreta, masa tu la kedengaran bunyi sreetttt & i definitely know its from my car's tyre, diikuti plak dgn kereta huyung hayang cos tak dpt control stereng, pastu ada bau tyre, mmg kuat cos sha buka tingkap, kat depan plak ada kenari, Ya ALLAH mcm mn ni &.......tetiba kreta sha dah slamat brenti...lepas kreta sha brenti br sha nampak kreta2 lain brenti sbelah sha means mase insiden yg blaku td takde kreta langsung sbelah kiri or kanan sha..mcm dlm mimpi.....time ni la terbayang apa akan jadi if sha terlanggar kreta kenari tu.....but after some minit sha mula fikir blik hikmah dsbaliknya...maybe ALLAH nak slamatkan sha dr bala yg besar so brikan insiden yg kecil ni sbg peringatan...mana tau if kenari tu jalan, sha plak yg kat belakang pecut, tetiba lampu merah, kreta di simpang plak dah stat jalan & sha........NA'UZUBILLAH tak dpt sha nak bayangkan...ALLAH MAHA PENYAYANG & MAHA MELINDUNGI.....ada gak kebaikan di sbalik kejadian ni.....bla dah jd mcm ni br terfikir nak cek tyre kat kedai....slama ni sha tak heran pun nak cek tyre segala...yg sha tau if tyre kempis pam je angin pastu jalan but now.....ALHAMDULILLAH syukur sgt2...ALLAH dah sedarkan sha utk lebih pentingkan keselamatn lepas ni...no more pecut2 kat traffic light even lampu hijau...serik ok...masih terbau-bau lagi bau & bunyi tyre tu...can't imagine if anything happen to me....thank you ALLAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...