September 14, 2012

Angin kencang

As usual sabtu lpas sha gi market wif my mom & amzar....mase bertolak kat umah sha tgh hujan so sha inform my mom kemungkinan besar akan hujan kat market but cos stok kat umah dah habis so gigih gak redah hujan gi market & smp je area dekat2 market dah tak hujan cuma angin kencang je...

penjaja2 gigih kemaskan brg2...dengan papers, plastics yang berterbangan....payung yang hilang control...

 payung aunty ni kemek plak

akhir skali hujan pun turun & sha & amzar berteduh kat kedai my sedara sementara my mom gi bli brg dgn payung yg ada.....sambil2 tu sha pun cuci mata & ternampak

apek ni...alahai kelakar je nengok

terfikir sha...demi sesuap rezeki yang halal sanggup mereka berpanas berhujan begini tapi ada plak yang sanggup mencuri, merompak, membunuh utk hidup mewah plak...manusia yang kurang upaya pun gigih cari rezeki dgn bekerja tapi manusia yang ALLAH kurniakan kesempurnaan malas & hidup meminta-minta.....

kesian je sha nengok penjaja2 begini....
ALHAMDULILLAH syukur pada ALLAH cos sha & family dibrikan keselesaan dlm mencari rezki...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...