September 06, 2012

Setia Pearl Island Open House

Last Saturday sha & family dah planned nak gi open house merdeka-raya Setia Pearl Island...function stat dr kul 5pm-9pm....& mmg kami stay sana smp bis function....nampak sgt keeksaitedtan kami ken...well dgn semangat berkobar-kobar kami pun brtolak lepas asar ke SPI  yg hanya terletak di atas bukit area umah sha...kami p dgn keta even bleh je if nak berjogging xp utk kekal ayu & anggun maka ketala pilihan kami...smp je sane trus mata mencari-cari stall makanan...itew yg penting ok...tapi hmm mmg menghampakan sungguh...apa yg hampanya tu t sha crite kendian ye...now lets pic tell d story...

 booth pertama....lukisan batik...smp je booth ni trus beria nak join but kene tunggu giliran...setiap giliran hanya 10 lukisan je yg diperuntukkan maka beralihla kami ke booth lain...

 booth lukisan wajah....time ni sha dah sent my sis utk beratur kat booth lukisan karikatur & my mom plak dah syok meng congkak....

 amzar muka nerd konon takut dilukis...

 amzar ingatkan spiderman but ghuponye ladybird...takpelah....adela gak iras spiderman dr pandangan sisi

 
tadaaa....

 my mom yg eksaited dgn congkak...

 series ok my mom main but akhirnya pass baton kat sha dimana akhirnya sha menang....erkk...unsangkerable betul...rezkilah katakan...& dapat gift

ingatkan ada angpau tapi...

 
 dodol rupanya...


 bile dah tak tau nak buat pe lagi maka terhasilla tangkapan2 sebegini utk membuang masa

ni adalah barisan pembakar utk bakar satay....mmg ramai staffs tgh bertungkus lumus siapkan pembakar ni....tapi akhirnya baru sha tau satay akan diberikan mentah & kita sendiri yg perlu membakarnya....wuaa tapi sib dah pass baton kat my sis...so my sisla yg berasap berhabuk membakarnya dimana dari 20 cucuk satay (free 5 cucuk sorang) diberikan hanya 5-6 cucuk saje yg berjaya dibakar oleh my sis...kononnya satay2 yg lain telah selamat hangus di pembakar iteww..

waaa sadisnya...well even konsep bakar satay sendiri itu challenging  & njoy but ianya terbukti menrenyahkan & menensionkn hampir seluruh rakyat yg membakar itew....ceh mcm bace brita plak...but itulah laporan yg sha dpt hasil temuramah dr bbrp rakyat yg terlibat...

tak tanye sha buat ape mase my sis bakar satay ni?....hehehe sha amik tpt my sis & sambung baris kat lukisan karikatur....

& for info sha langsung tak sentuh satay2 itew apabila dikomplain by my mom bahwa ianya berbau cikit..lepas my sis telan 2-3 cucuk maka balance satay2 iteww juga telah selamat masuk tong sampah...

 
ni plak stalls makanan....well meh sha nak cite pasal ni nw...slama hidup sha dlm dunia ape yg sha tau pasal open house is byk makanan best2 dijamu FOC but....but disini makanan itu perlu dibeli ye...yup bli....kuarkan duit dr purse & bayar sendiri...so mmg kami tak pandang memandangkan makanan yg dijual pun tak brp membangkitkan nafsu tekak...so so je dr pandangan

 
separuh dr lukisan karikatur yg ditayangkan

 
 well barisan lukisan ni mmg panjang ok...maklumla free....penat my sis baris lama2 last2 bile tinggal 3 org je dpan kami tetiba pelukis tu nak rehat 15 min...kami fhm die penat lukis non stop muke2 comei v olls...cos takut tak dpt balik tempat di depan maka sanggup kami beratur berdiri 15 min...tak kisahla janji tak baris balik dr belakang...  

mase tgh beratur tu sha pun berborakla dgn 1 amoi dimana sha mendapat bbrp tips...t sha cite next entry ye......amoi ni seumur hidup die tak penah lukis karikatur so bile FOC terujanya lebih2 la...actually sha & d family pun tak pnah gak lukis karikatur ni

my mom

mulanya my mom tak heran pun but bile nampak amoi tu apelagi my mom pun join skali

 comei tak? sebijik mami kan

 
my sis plak 

 seiras?

 
& its my turn wif amzar

 
well lukisan v both mmg plg mencabar pelukis tu la...mana taknya....dgn muka amzar yg tak penah stick setempat...gerak sana sini...sat muka cedih, sat muka sengih, sat muka majuk...mana satu memek muka amzar pelukis tu nak lukis pun ntah...tersenyum-senyum je pelukis tu tgk memek amzar...

bile nak lukis muka sha plak barula amzar nak sandarlah, nak ciumla, nak pelukla...aduhai sabor je la...

kenalkan pelukis karikatur yg terkenal di penang...hmm name ape ntah...lupe plak

 dgn clownnya...sanggup amzar berbaris panjang semata-mata nak amik belon ni..

 
pertunjukkan api....pic diambil oleh my sis.....ada gak lain2 pertunjukkan mcm persembahan puteri gunung ledang, mainan buluh etc but sha tak pandang cos lebih concentrate kat aktiviti dibawah ni

 lukisan batik

 sanggup tunggu giliran dekat setengah jam semata-mata nak color...mulanya sha plan nak color sendiri but bile my tecik dah balik pas color pasir lukisan bawah ni wif my sis trus die plak nak color..well disebabkan nak cop 2 3 tpt itew adalah mustahil maka dgn rela hati sha lepaskan peluang itew to my buchuk....biarlah dia happy

 
ntah gambo ape2 ntah

 kusyuk...amzar tak nak sha join color skali...ugut tak nak color if sha join skali..sabor jela

 
color je la dgn ape saje color yg disediakan...color mmg terhad...makanya kena pandai2la gunakan kreativiti sendiri

 hasilnya...

hmmm even dah cube tunggang terbalikkan lukisan ni smp kesudah sha tak faham gabungan lukisan ni dgn colornya?....

maklumla dicolor oleh pelukis profesional di bawah

 oopss...kantoi

 kepenatan berlari-larian di open house & lepas pekena nasi lemak yg tak mcm nasi lemak

 pulun tidur

 cenderahati.....

actually v all tak to ade dpt mende ni but my sis yg ramah tamah tanye kat org yg bw mende ni...dgn shy2 cat sha pun gi la kaunter & akhirnya disuruh register name semua yg ikut sha & diberi gift sorang satu

coklat kelapa kot...tak rase pun

 
beg ni pun same gak...pas tanye org br tau ianya akan diberikan skali...

ungkapan 'malu bertanya sesat jalan' adalah tepat skali...so lain kali ringan2kan la mulut if nak tau pe2...

bakul ni plak dibrikan if kasi derma kat persatuan org cacat penglihatn kat situ

  
actually ade story di sbalik bakul ni...

well mase nak dekat balik sha brikan duit kat amzar minta amzar amikkan bakul hijau if ada...so amzar pun berlari-larila gi bg duit tu...then tetiba patah balik without bakul & duit...die kate bakul hijau takde....so sha kate takpelah if takde bakul hijau amik je la bakul lain yg amzar suke & tetiba amzar gi balik tpt tu amik satu bakul & lari balik kat sha....mase amzar amik bakul tu ade 2 staffs terperasan & nak pegang amzar tapi tak sempat cos ketangkasan amzar lari....maybe diaorg ingat amzar tak kasi duit & amik bakul....tapi akhirnya mereka biarkan je lepas senyum geleng2 kepala...hmm mmg kena byk bersabar dgn budak aktif ni...

dlm borak2 ni lupa plak nak tayang lukisan karikatur sha

tadaa...inilah hasilnya

ooppss....erkk silap plak...ni hasil lukisan pelukis tersohor Amzar

yang dibawah nila hasil lukisan SPI iteww


comei tak?ada iras sha & amzar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...