January 10, 2013

1st day schooling

Alhamdulillah on 2 jan 2013 amzar dah stat school, on 2nd jan gak sha kena gi jpn apply ic, after applied ic rushing ke umah nak anta amzar gi school...sha gi school dulu dgn amzar, then my mom & sis follow dr belakang...mmg jam truk sgt2 dat day....smp school sha yg terlebih excited maklumla dah berbelas tahun tak tengok school....family sha pun dah berbelas tahun gak takde sape bersekolah.

smp je school sha blurr nak bw amzar ke mana....kelas ke? xp sha nampak ramai kat dewan tu....budak sesi pagi ke? sha tak to kena tunggu kat dewan dulu b4 msk kelas..so gi kelas die dulu, b4 smp kelas ada sorang cikgu ckp kena tunggu kat dewan dulu cos budak sesi pagi tak habis kelas gi...laaa....so rushing ke dewan & berjaya jumpa sign kelas amzar....so minta amzar beratur

 
where is amzar?

 
dah jumpa pun

 
kena zoom 


so sambil beratur budak2 dibawa ke kelas...parents pun ikutla bebudak ni ke kelas

 
in his class....duduk dulu kat mana2 yg kosong

 moga amzar menjadi pelajar yang cemerlang dan terbaik

 murid2 dibrikan kertas utk mewarna sementara parents settlekan hal yg tak sempat di settle on orientation day
 
his class

 
after settle urusan dgn teacher sha bergegas ke office

 
tempat membaca

 
kantin cum dewan
makanan yg tak rupa makanan....my mom temankan amzar waktu rehat so bila amzar nak makan makanan kat kantin my mom blikan nasi lemak fav amzar but nasinya keras kejung ok..takde rase ape pun

so esoknya my mom bwkan nasi lemak dr umah utk amzar but dat time amzar insist nak minum air bandung kat kantin...so my mom blikan gak...but baru minum sehirup amzar dah tak nak...pewarna merah melekat kat bibir amzar..alahai....asalla makanan kantin tak berkualiti langsung...



 
sempat snap view ni masa tunggu amzar balik...cantik sgt

sha kena dtg waktu balik utk ajar amzar naik van sekolah....maklumla amzar kan tak penah naik van sekolah

 sementara tunggu amzar habis kelas sempat snap some pics

 beratur nak salam dgn teacher sebelum balik

 
wif his bf vishal....dah mula tunjuk taring bila dah ada kawan....teacher dah komplen amzar byk ckp dgn kawan dia tu....hahahaha

 
walking to school van

 
minta sha bw amzar gi playground sebelah tu yg mana khas utk pre school ja

 tgh jalan ke school van....uncle van tu pun nak ajar bebudak naik van so dia minta bebudak ni kumpul kat 1 tpt dlm sekolah then bebudak ni dibawa ke van...training ni utk 1st week ja....next week bebudak ni kena gi ke van dgn sendiri plak....

ALHAMDULILLAH....amzar tak nangis or merajuk di school....training dr pre school....amzar bleh get along dgn semua & mula cari kawan....& sha pun cuba kenal kawan2 amzar....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...