August 10, 2011

tak kisahlah berapa yang penting ada

ALHAMDULILLAH...KNPP memaklumkan bagi yang mendapat bonus raya RM500 akan mendapat bonus raya dari KNPP sebanyak RM100 so total RM600 tapi....bagi yang mendapat bonus raya separuh gaji tidak akan mendapat bonus raya dari KNPP...tak kisahlah kan...yang separuh gaji pun mesti dah lebih dari RM600 still kaya lagi tu..apa2 pun yang penting ada rezeki betul tak...

korang dah stat shopping raya?...sha baru je survey2..almaklum dah keje dlm kws town....lunch hour ke balik ke bleh shop skit2..tak nak kalut2 t letih & tension je last2 bli apa yang ada then balik bile cek baru tau benda2 yang kita beli tu takde gune....so biar shop sikit2 yg penting hati tenang baru senang nak budget & beli yang betul2 kita nak....sbenarnya sha pun dulu2 mcm tu gak...bli je yang mana berkenan di hati tapi bila fikir balik rase membazir plak...so dari tu sha dah stop bli mcm2....juz bli apa yg perlu...& keutamaan sudah tentu utk amzar...maklumla...slalunya budak2 yang beraya...mak2 tumpang je...

ni pun sha dok tunggu my mom & sis & amzar datang...nak shop raya utk mereka dulu...sha punya pelan2 bleh buat...shop time2 ni tak crowd sgt...bleh pilih rileks2...pilihan pun banyak...sha pun tak tension...

well bagi gov staff bergembiralah anda dgn rezeki yang dpt tapi jangan berlebihan...simpan sikit utk masa kecemasan itu yang penting...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...