August 11, 2011

setlle sudah

semalam sha cita nak gi shop raya dgn my mum, my sis & amzar kan...ALHAMDULILLAH...dah settled...settled my mum & my sis je la...amzarnye settled kasut & selai t-shirt je....tak kuase sha nak bersabar shopping lebih2 utk amzar....letih ok...dgn kelasakkan amzar melompat, memusing, mencilok sana sini bleh buat tekak sha kering asyik jerit & cari die je...pandangan2 sumbang muhrim sales gal sha tolak tepi je...malas nak amik tau...den tak larat dah nak layan si budak hyperactive terlampau itu...ko nak memanjat ke melompat ke wa don't care janji ko masih lagi dlm linkungan pandangan ku itu dah lebih dari syukur....mule tu plan nak gi berbuka di pizza je tapi my mum cakap die dah masak kari ayam & putu mayam so juz minum air jus je balik bleh makan byk2...tapi...

laa dah nama shopping raya ingat bleh habis kejap ke...tambah2 nak pilih baju raya mmg tak dan ok...so planning gi kedai makan muqlis di tgkt 4 komtar...alang2 dah dekat dgn pacific tu so yg terlintas di kepala otak hanya kedai sedare sha tu je la...tak banyak pilihan lauk cos dah ramai yg kaut dulu b4 kami sampai....hmm tak kisahla...nak alas perut je...so sha cuma makan nasi & tauhu sambal, my mum nasi+ikan goreng+sayur, my sis nasi+daging+sayur & amzar nasi+tauhu sambal+hotdog...air kosong je...maaf tak sempat nak snap pic sebab tak larat....habis je buke pose cepat2 kami bersiap ke kedai kasut plak nak cari kasut....3 kedai kami turun naik cari kasut utk adik sha...takde size...sha ikut je la.....finally di 1st avenue je ade size..trus kami semua borong disitu...dah malas nak fikir2 tempat lain.....ALHAMDULILLAH.

so dlm minggu ni sha akan pusing2 cari baju utk amzar plak...tenang & aman sikit fikiran nak memilih....tak cukup takpe esok bleh tukar janji simpan resit....dats y la sha prefer bli baju2 dekat dgn office sha....save parking, save petrol, save energy, save time.....this year sha dah inform my mum nak settled hal2 bli barang ni awal2....tak nak kalut2 bila dekat raya...even barang2 rempah & biskut pun dah nak gi shop sat ni.....tapi bukan bli ayam udang ye...bli barang2 kering je...barang2 basah as usual 1 day b4 raya ok....so mmg dijamin fresh & slamat...bleh mai jamu selera dgn tanpa was2....

k la...sha nak chow...nak gi tawaf 1st avenue, pacific & gama cari baju utk amzar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...