January 17, 2011

Amzar demam

Assalamu'alaikum

Rasanya dah lama sha tak kemas umah sha kan?...maklumla bz sesgt...dgn sha demam...then mak....then amzar, pastu mak...pastu amzar blik...hmm musim kot...asyik dengar demam je....jumaat tu amzar stat flu tapi tak demam...so blik keja pas bli ikan keli kat pasar mlm sg ara bawa amzar gi klinik 1 malaysia amik ubat flu je...time tu terpk nak amik ubat demam skali tapi lupe plak...malam tu dah gi tgk movie dgn rebe...aadukalam...hmm not bad but really bored...luv d songs...rebe plan nak gi movie siruthai on sat..& abg sultan plak ajak basuh umah baru dia.....blik umah amzar dah tido...dahla mase nak gi movie tu kene kelentong kat amzar said nak gi usm...

sat morning amzar dah demam plak....panas sgt plak tu...sian sgt tgk amzar yg hyperactive terbaring lesu...if not mesti dia tak dok diam setempat & mulut cot cet cot cet gaduh dgn aunty sha yg stay umah sha kadang2...tapi lani asyik terbaring nak tido je...tak makan pe pun...kenyangkan perut dgn air je...pastu muntah2...tak terpandang dek mata sha....syahdu sgt...kasi ubat flu dulu tgk mcm mn but mcm tak turun je...so trus usung amzar gi klinik pan medic je...doc check said high fever 39...mmg panas tu.....tekak pun merah...ptt amzar tak nak makan pe pun...singgah jap umah baru abg sultan nak tolong....tolong tengok je la ye...kesian amzar turun bawah je muntah blik....so blik je umah pas kasi amzar makan biskut yg dia minta seniri & kasi susu & ubat then tidokan amzar .....lena sungguh bdk buchuk ni tido...& alhamdulillah bangun je malam tu demam dah reda....but still kasi ubat gak...canceled  plan wif rebe....

so sun mmg tak gi mane pun...juz stay kat hoz & buat keje umah...amzar pun dah aktif blik...alhamdulillah...abg borhan call ajak gi kenduri hari ke 100 uncle sha & kenduri namakan anak kedua dia hari sabtu depan kat kl....abg borhan ckp if dtg hari jumaat dia leh la datang amik but if sat mmg x leh cos dia bz....hmm hari jumaat?tapi bos kasi ke?...kak stella kan mc 2 bulan...mcm mn ni?..sabtu ade class tapi xpela x salah if tak gi pun....but if tak pi t kenduri ni kecik ati plak abg borhan...dahla tak melawat langsung sejak uncle meninggal hari tu cos bz dgn xm  & assgn....must make it gak...

semalam dlm kul 3am tetiba amzar mengadu sakit kaki & gatal2 mcm kena gigit nyamuk...sha yg mamai2 trus bangun & usha2...bilik sha mmg xde nyamuk...then sapukan minyak kat kaki amzar...check tgk amzar demam ke tak...hmm tak demam....kesian kul 4 lebih baru amzar lena...kasi susu pun tak bis minum...so pagi ni terpaksa ponteng kindy...hmm hopefully amzar get well soon...tak sanggup nak tgk amzar sakit2 ni....

bos dah setuju kasi cuti hari jumaat tu pun dgn syarat hari khamis sha kene keje cos rabu ade meeting...kene habiskan amik dictation....uwaaa...xpela...janji jumaat bleh bertolak awal pagi & sampai kl dgn slamat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...