January 24, 2011

wot happened to amzar's 1st art set?

last fri pas sent mom & sis kat bus stop sg nibong nak gi kl sha gi tapau kfc dgn amzar...alhamdulillah dpt gak coll cawan ke 500th kfc...dgn slamatnye masukla ke dlm showcase...then utk amzar bli kids meal dpt set water color & crayon...k la tu...so bermula dari hari tu tetiap hari amzar layan color...sampai comot momot bdk henchem tu....crayon plak dah patah 10 dikejekan amzar....yela 1st time kasi amzar main dgn water color & crayon mau tak excited bdk tu...sampai dijemurnya paper tu konon nak keringkan....mane tak basah melecun if dah name water color so for sure waternye lebih dr color...sronokla tu maknye kasi men mende2 mcm ni....xp.....ahh ade tapinya...finally on sun d set went to rubbish bin gak...y?.....nak tau nape slowly scroll down while look at d pics 1 by 1 ya


 b4 mom & sis gi kl...snap by amzar

 hmm not bad

 its again

 pencinta alam sekitar

 water color yg tinggal ciput je kene basuh dgn amzar

 cantik tak amzar color?

sorryla pakai cam hp mcm nila quality picnya




 dicolornye sampai koyak rabak

 suke sgt interprem bile nak snap kotak set tu

 tgk...diletaknye air kopi celup brush die

finally dapat gak snap pas bbrapa rintangan yg terpaksa dilalui

 brush yg dah xde brush...ntah manela mende tu menghilang

 gaya pelukis amatur

 pandai plak act...hehehe

 ni lagi over

 senyum sikit

lihatla lukisan yg dijemur...korang ade?

 siap berklip bagai

oppsss sepatutnye sha cite nape set tu masuk rubbish bin kan?....hehehe...scroll ke bawah gi ye...hehehe

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

k citenye mcm ni....mayb amzar dah bosan kot & saje gatal2 tangan dia celup brush die dlm air kopi celup tu & direnjis-renjisnya ats sha...sha yg kusyuk tgk CSI mule ingatkan hujan tapi manala bleh hujan dlm umah kan....pastu tgk amzar senyum sokmo sambil nyorokkan tangan kat belakang die...haa ni mesti die buat something....mak kenal sgtla anak mak ni sayang oi...trus gaduh2 nak tgk tangan die....then terbongkangla rahsia dr mana dtg air hujan tu....tak tahan beb...br je syampu wangi2 then kene renjis dgn air kopi celup plak...mane tahan....kalu air mawar ke k la tu....
so 1st warning: sha cakap 'amzar jangan buat mcm ni, if not mak buang set amzar t'.....aik tak dengar plak budak notti ni...dibuatnye lagi...kali ni direnjisnya kat lantai...ishh budak ni...penat tau sha mop dgn fabuloso tadi....
so 2nd warning ayat yg sama....still x nak dengar...xpe2...bg chance lagi....kesian budak2.....
so 3rd warning.....tapi.....kali ni direnjisnya atas sha & lantai plak...ni dah lebih ni....x bleh jadi ni....so dgn pantasnye sha kutip segala set color die trus bagi makan tong sampah...bis diteriaknya....bising satu umah...dgn guling2 segala atas kusyen (tak nak guling kat bawah takut sakit....hahaha).....wa buat dunno je tgk CSI kat tv sbb tak sanggup tgk CSI real kat depan mata....kejam tak?...uishhh sadis sungguh....
sha biar je amzar melepaskan perasaan till die seniri cool & janji tak nak buat lagi & nak blik set color die....aik die tak kenal lagi ke maknye....once sha cakap 'NO' its 'NO'...so mmg amzar xkan dpt blik set color die tu...itu sudah pasti....

so babe next time jangan abaikan warning dr mak ye....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...