August 20, 2010

kembali kepadaNya

 
mama wif one of his relation on barkat's wedding (nila satu2nya pic mama dlm coll sha)

Pagi tadi mase sahur mak inform pakcik shamsudin (ayah barkat) meninggal...innalillah...sebelum tu sha dpt news arwah kena admit kat spital cos heart attack...ICU....bila mak call blik abg borhan inform arwah dah mula bercakap so ilangla kerisauan...n tiba2 bila dpt news ni mmg terkejut gakla...

terkenang balik saat sha menginap di umah barkat masa study kat IIC dulu...arwah la yg rajin masak makanan utk sha, borak dgn sha, layan sha, bawa jalan2...kira arwahla pengganti ayah sha masa belajar dulu....kenangan yg paling sha x dpt nak lupa time sha sakit gigi...bla tau ja sha sakit trus arwah dtg hostel nak bw sha gi klinik pas bis keja...merata kami cari klinik gigi..kesian sha tgk arwah...last2 sha inform sakit gg sha dah k & minta dia blik umah n makan....arwah ada sakit jantung, kena makan ubat on time....berpuluh kali arwah tanya betulka sakit sha dah k...arwah mmg baik hati.....selimut yg arwah hadiahkan utk sha Alhamdulillah masih lagi dgn sha.....byk tempat sha gi dgn arwah sekuarga...smp thaipusam bt caves pun kami redah....

last sha jumpa arwah masa gi kenuri barkat....arwah duduk sbelah sha kat buaian di depan umah n pujuk sha minta sha byk bsabar...arwah siap nasihatkan sha mulakan hidup baru...time tu sha rasa mcm ayah sha yg bercakap....sha masih lagi bleh rasa kehangatan sentuhan arwah kat bahu sha...moga mami diberi kekuatan utk menghadapi hidup yang mendatang....Alhamdulillah kesemua anak2 arwah sudah berkeluarga...

arwah meninggal pada 10 Ramadhan 1431 H hari Jumaat....hr kesepuluh umat Islam menunaikan ibadat puasa....sha doakan moga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman..

Al-Fatihah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...