May 29, 2012

Kerja korek jalan


pagi tadi mase gi keje flyover yg selalunya lancar tetiba tersangkut-sangkut dek kerna keje korek jalan ni....slalunya flyover ni hanya jam if ade accident or banjir...tersengguk-sengguk sha bawa kete cos jln 2 lane dah jadi 1 lane......dlm pd tersengguk-sengguk tu sha terpandang kete sbelah kiri sha & pemandunya senyum menggoda je...ingatkan leh main mate nak ilangkan bosan sengguk tambah2 nampak comei je budak tu but bile ditelek bis terbantut niat main mate....rupenye tomb.....oppss...takpe sha tabahkan hatimu...nila akibatnya niat tak baik....astaqfirullah.....& time tu gak sha toleh depan buat2 tak nampak....lalala.

well ni bukan cite tomb but cite korek jalan ye...tomb tu saje penyelit as an iklan...juz query sgt asal keje korek ni dibuat time org bz nak gi or balik keje?...tak leh ke dibuat time org dah masuk keje?...if accident or banjir leh trimala cos mende tu natural...but ni keje yg melibatkan perancangan....bile dibuat time tak kene ianya menyebabkan jalan sesak till melambatkan urusan....ade yg siap maki2 lagi (not me k...ngaku siap2)...ye sha faham anda menjalankan tanggungjawab....korek salah tak korek pun salah but before jalankan tanggungjawab tu fikir2 kanlah keadaan org lain gak....maybe time sesak tu ade kes emergency, ade ambulans, bomba tak ke nyaya...if dibuat time v all keje jalan pun smooth je...keje korang pun senang...tak yah gune maskot spiderman tayang bendera...tul tak?

so dengan ni sha menyeru kalian2 yg terlibat dgn keje korek jalan ke keje baik jalan ke silala or tolongla buat jalan2 tu bile org dah masuk keje...anda pun leh keje dgn aman kami pun leh jalan dgn aman...50:50.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...