July 21, 2011

OO or MO?

akhirnya merasa gak la sha nak menggunakan PC flat screen setelah setahun lebih berhempas pulas dgn PC besar gedabak (mcm tak kenang jasa je)...well walaupun PC sha besar gedabak berbanding PC lain tapi PC shala yg paling baik skali...ialah sejak sha keje smpla sha tukar PC baru tak penahnya PC besar gedabak tu meragam...PC flat screen org lain pun kejap2 merengek, kejap2 menangis minta perhatian tapi PC sha ni k je...tu yg membuatkan sha sayang sgt nak lepaskan tapi dek krn arus perubahan berpura-pura rela sha trima hakikat penukaran itu (sapa tak nak PC flat screen besa brpa inch ntah..sedap je nak menaip & menengok)

yang tak bestnye sekarang ialah PC ni hanya disertakan dgn OO...MO nye ilek pochi...khabarnye OO ni free & MO plak kene bayar....but d prob is bila menggunakan OO keja makin lambat cos ramai yg masih terkial-kial dgn function OO...maklumla sejak kenal computer sampaila sekarang kita hanya kenal MO but tetiba dari mana ntah munculnya OO mula melebarkan sayap...so bg yg 1st time merasa OO mmg merangkak bukan merangkak tapi meniarap gakla....dgn alignment yg lari, dgn perenggan yg payah nak justified, dgn tu dgn ni last2 keja yg kita harapkan siap cepat makin lambat plak jadinya....nak salahkan sape?...mereka & keluarga mereka gak...

mmgla kursus telah ditawarkan tapi apala sgt yg kita bleh blajar dlm kursus 2 hari yg hanya mengajar kita buat graph pe ntah....lain2 functions nak blajar dr mana?...bila nak guna terkial-kial cari caranya, tak ke membuang masa namanya tu... walaupun sudah ada banyak feedback yg tak memuaskan mengenai OO ni tapi masih blum ada tindakan utk menggantikannya dgn MO...

erk dah tak tau nak kutuk apa lagi...kutuk sikit2 cukupla ye...kang tak berkat plak rejeki...ok sekian wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...