July 21, 2011

blurrr

penah tak korang...hmm dalm kepala otak berlambak-lambak idea nak ditulis tapi...bila sentuh keyboard trus blank...tak tau nak tulis apa...terkelip-kelip depan PC nak cari idea sedangkan tadi mencurah-curah je ideas dlm pala hotak tu....

ntahla sha sejak kebelakangan ni kerap sgt lost idea bila sentuh je keyboard...masa nak menaip utk meluahkan idea tu la ada mcm2 lagi hal yg memanggil-manggil kita utk menyelesaikannya dulu then bila dah selesai & nak taip balik idea tu trus terbantut...pastu trus bw telek2 blog org len cr balik idea yg dah hilang...pastu bila dpt balik idea tu nak sentuh keyboard trus blank...terfikir-fikir nak karang idea tu mcm mn plak...

dalam menjalani hidup harian mmg banyak sgt perkara yg sha bleh jadikan entri utk blog sha...tiap kali lihat sesuatu yg istimewa masa tu terfikir 'bagus ni bleh jadi entri' tapi bila nak tulis terkebil-kebil plak....

mcm tadi pagi masa sha nak dtg keje melalui highway jelutong lani dah jadi lebuhraya dr lim chong eu tetiba nampak asap berkepul-kepul kat udara di tepi laut....rupa2nya ada bangsal terbakar...bahangnya bleh dirasa oleh sha yg memandu di sebelah seberang jalan....marak gakla....terfikir gak nak call 999 tapi bila dah dengar siren bomba d kejauhan terus meluncur laju ke keje....time tu trus terfikir nak buat entri tapi dah kul 5pm baru terkial-kial nak menaip entri cita pagi tadi tupun diselang seli dgn bahasa kebangsaan karangan UPSR...

nampak sgt na betapa blurrnya sha nak karang entri sekarang....lepas ni sha kena follow bro ben je la....usung laptop pi mai pi mai utk trus je taip entri tiap kali dpt idea atau mcm bro wacana yg karang entri byk2 then buat auto publish...yang mana satu? geleng2 kepala sambil nyanyi2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...